Головна » 2024 » Липень » 17 » На здобуття Обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
На здобуття Обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
08:32

У номінації «Декоративне та образотворче мистецтво» на здобуття Обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського претендує керівник студії художньої обробки шкіри Обласного центру народної творчості Наталія Войстрикова. Кандидатура висунута трудовим колективом Обласного центру народної творчості за цикл художніх робіт, присвячених українській тематиці та за відродження старовинних технік народного мистецтва. 

Наталія Миколаївна Войстрикова народилася 4 червня 1966 року у м. Чернігів. Навчалася у ДХШ м. Чернігова. У 1983-1987 рр. здобула професійну освіту у Косівському технікумі художніх народних промислів ім. В. Касіяна за спеціальністю «майстер художнього оформлення шкіри».

Після закінчення працювала творчим майстром, художником-оформлювачем на виробництві, викладала в ДХШ  м. Чернігова.

З 2006 року є керівником студії художньої обробки шкіри відділу розвитку народних ремесел та художніх промислів комунального закладу «Обласний центр народної творчості» Чернігівської обласної ради. Активно проводить для дітей шкільного віку та дорослих майстер-класи з художньої обробки шкіри.

Активний учасник великої кількості різноманітних виставково-ярмаркових заходів, що проходять як  на території Чернігівщини, так і за її межами.

З 1995 р. була учасницею 16 Всеукраїнських виставок.

2009 р. - учасниця Всеукраїнського симпозіуму з ХОШ (м. Хмельницький).

2012 р. - учасниця пленеру «Верховина-Фест».

 2020 р. - учасниця пленеру, зорганізованого Чернігівською обласною організацією національної спілки художників України.

 2016 р. - персональна виставка в ЧОХМ імені Григорія Галагана.

З 2017 р. - член Національної спілки художників України.

У 2021 році стала автором розробки вибійчаного рушника, який увійшов у Книгу рекордів України як найбільший вибійчаний рушник (200 м.)

У 2022-2024 рр. брала участь у благодійних аукціонах зі збору коштів на потреби ЗСУ.

У 2024 році отримала творчу стипендію видатних діячів культури та мистецтв від Обласного відділення Національної спілки художників України.

У 2024 р. відбулася персональна авторська виставка творчих робіт «Про земне» у Чернігівському літературно-меморіальному музеї – заповіднику М.М.Коцюбинського. 50% з продажу кожної роботи було передано на потреби ЗСУ.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 172 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість