Головна » 2024 » Липень » 7 » На здобуття Обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
На здобуття Обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
07:32

У номінації «Народознавство» на здобуття Обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського претендує головний бібліограф відділу наукової інформації та бібліографії комунального закладу «Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека імені Софії та Олександра Русових» Чернігівської обласної ради Оксана Плаунова. Кандидатура висунута колективом комунального закладу «Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека імені Софії та Олександра Русових» за видання «Віра і Михайло Коцюбинські в культурному та громадському житті Чернігова» (Чернігів, 2024).

Плаунова Оксана Миколаївна – головний бібліограф відділу наукової інформації та бібліографії комунального закладу «Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека імені Софії та Олександра Русових» Чернігівської обласної ради. Народилася 17 квітня 1973 року у місті Чернігові. 

В 1995 році  отримала вищу освіту, закінчивши  Київський державний інститут культури ім. О. Є. Корнійчука за спеціальністю «Бібліотекар-бібліограф».

Плаунова Оксана Миколаївна працює у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Софії та Олександра Русових з 1996 року.

З 2014 року є одним із співавторів та виконавців проєкту «Інформаційна допомога внутрішньо переміщеним особам – запорука соціальної адаптації», який успішно реалізувався ініціативною групою «Небайдужі бібліотекарі» за підтримки Чернігівського обласного відділення УБА, за адміністрування громадської організації  «МАРТ» у межах проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив». 

У січні 2016 року була призначена на посаду головного бібліографа відділу наукової інформації та бібліографії. Відповідає за роботу «Сектору наукової інформації з питань культури та мистецтв».  

Оксана Миколаївна є укладачем ряду вагомих бібліографічних посібників, які увійшли до кращих бібліографічних видань України. Так, у 2020-му році у Всеукраїнському бібліотечному «Біографічному рейтингу – 2019» видання «Внесок чернігівців у розвиток космонавтики» потрапило в ТОП-10 кращих видань України, зайнявши третє місце в номінації «Збірник біобібліографічних матеріалів».  

За 2023-2024 є укладачем таких бібліографічних видань: «Духовна скарбниця краю (1877-2023)», «Культурно-мистецьке життя Чернігівщини на сторінках періодичних видань (2017-2021 рр.)», «Туристичними шляхами Чернігівщини», «Туристичними шляхами Чернігова», «Марія Заньковецька: життя та творчість», «Інклюзивна освіта в загальноосвітніх навчальних закладах», «Обдаровані діти в закладах загальної середньої освіти». Найновіше видання, яке вийшло 2024 року, - «Віра і Михайло Коцюбинські в культурному та громадському житті Чернігова». 

Оксана Плаунова є учасником проєкту «Засновники бібліотеки: 50 історій», який висвітлює інформацію про діячів Чернігівщини, що були дотичні до заснування в 1877 році Чернігівської громадської бібліотеки. Працює над виданням, присвяченому даній темі.

Оксана Миколаївна дотримується норм поведінки, прийнятих у закладі. У спілкуванні з колегами доброзичлива і привітна, з користувачами бібліотеки – ввічлива, в скрутних ситуаціях завжди націлена на знаходження компромісних рішень, до вирішення завдань підходить творчо. Уважна до людей, тактовна. Має навички ділового спілкування.

Працьовита, володіє високою працездатністю, всіляко підтримує роботу бібліотеки, зокрема і в позаурочний час.

Володіє діловими якостями: сумлінним ставленням до праці, прагнення до підвищення кваліфікації та професійного росту, аналітичним мисленням.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 319 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість