Головна » 2020 » Липень » 28 » На здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
На здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
10:31

У номінації «Музичне мистецтво» на здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського претендує Сергій Теребун за значний особистий внесок у розвиток та популяризацію музичного мистецтва Чернігівщини.

Теребун Сергій Іванович (1963 року народження) працює на посаді  генерального директора — керівника художнього Чернігівського обласного комунального концертно-видовищного підприємства “Чернігівський обласний філармонійний центр фестивалів та концертних програм” з лютого 2016 року.

За час роботи на посаді проявив себе ефективним менеджером і беззаперечним командним лідером, який у стислі терміни і нерідко при досить обмежених ресурсах спроможний реалізувати найскладніші завдання. Високий рівень компетенції, принципова та неупереджена позиція Теребуна С.І. щодо основоположних принципів організації творчого процесу робить його авторитетним фахівцем у середовищі музичних менеджерів, продюсерів та event-агентів. Не випадково Чернігівський обласний філармонійний центр фестивалів та концертних програм під керівництвом Теребуна С.І три роки поспіль здобуває «Золото» у Національному бізнес-рейтингу за основними показниками фінансово-господарської діяльності серед майже 330 тисяч українських підприємств.

Теребун Сергій Іванович докладає чимало зусиль, аби обласний філармонійний центр, спираючись на традиції та здобутки 75-річної історії цього закладу, став одним з найповажніших музично-видовищних осередків вітчизняної культури. Нині у філармонійному центрі діють дев’ять творчих колективів, четверо з яких мають статус академічних.

За час перебування Теребуна С.І. на посаді генерального директора — керівника художнього Чернігівського обласного філармонійного центру під його керівництвом було підготовлено і реалізовано кілька сотень тематичних концертних програм та творчих проєктів, кожний з яких є виразником окремого музичного стилю та жанру. Особливо в цьому контексті окремо слід відзначити впровадження у центрі системи музичних абонементів, що визнана у всьому світі як найбільш дієвий механізм забезпечення доступу населення до шедеврів музичного мистецтва.

Окремий напрямок роботи філармонійного центру — популяризація творчості українських композиторів в тому числі композиторів Чернігівщини, зокрема, Григорія Верьовки, Анатолія Пашкевича, Петра Процька, Івана Зажитька. Протягом останнього часу були підготовлені і представлені глядачам нові концертні програми в рамках творчих проєктів “Музичні прем'єри сезону” (творчість композиторів Чернігівщини), “Україна музична” (творчість українських композиторів), “Славетні імена землі Чернігівської”, “Духовні велети України” та інші.

Попри економічні та організаційні складнощі останнього часу, під керівництвом генерального директора – керівника художнього Чернігівського обласного філармонійного центру на головній концертній сцені області не припиняється реалізація проєктів, які втілюються вже багато років і без яких публіка просто не уявляє музичне обличчя Чернігово-Сіверщини. Серед таких мистецьких заходів, насамперед, важливо згадати Міжнародний фестиваль класичної музики “Сіверські музичні вечори”, який цього року відзначив свій 20-літній ювілей, Відкритий фестиваль-конкурс “Folken Герць”, Відкритий конкурс молодих виконавців “СіверТон”, концерти “JAZZ КУЛІСА” в затишному дворику філармонійного центру, участь колективів та концертних виконавців у гастролях тощо.

Помітною віхою мистецького життя України стала реалізація під керівництвом Теребуна С.І. й зовсім нового проєкту “#2033” за мотивами рок-опери Ендрю Ллойд Веббера і Тіма Райса “Ісус Христос – суперзірка”.

Професійна і громадська діяльність Теребуна С.І. неодноразово відзначались — подяками, Почесними грамотами та відзнаками. Лауреат Міжнародної літературної премії “Сад божественних пісень” імені Григорія Сковороди за 2017 рік в номінації за значну концертну діяльність і утвердження високої духовності.

1 грудня 2018 року Указом Президента України за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю С. І. Теребуну було присвоєно почесне звання “Заслужений діяч мистецтв України”.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 635 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість