Головна » 2020 » Липень » 3 » На здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
На здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
10:43

У номінації «Проза» на здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського претендує Петро Нестеренко за книгу «Колесо фортуни».

Письменник Нестеренко Петро Андрійович народився в Борзнянському районі Чернігівської області – самобутній прозаїк і публіцист, який у багатьох своїх книгах оспівує рідну Чернігівщину, чарівний Придеснянський край. У доробку талановитого автора більше 30 повістей, оповідань, новел, нарисів, що відзначаються оригінальністю письма і тематичною новизною.

Характерною рисою творчої манери автора є спроба поєднати через людські долі події, пов’язані з Другою світовою війною і російсько-українською війною на сході України. Улюблені герої його творів – люди, які проявили мужність і героїзм у буремні роки, а також уславили себе самовідданою працею в мирні часи.

П.А.Нестеренко має великий життєвий досвід, пройшов солідну журналістську школу, протягом півстоліття працював у районних обласних та всеукраїнських газетах «Радянська Україна», «Урядовий кур’єр», «Сільські вісті».

В останні роки побачили світ його твори: «Серце солдата» (2008), «Спрага любові» (2010), «Залишайся другом» (2011), «Ковток джерельної води» (2012), «Заграви над Десною» (2013), «Не запізнися з коханням» (2014), «Бентежне Придесення» (2015), «Політ у безсмертя» (2016), «Поклик» (2016). 2017-го року були надруковані дві книжки письменника – «Мінливі акорди молодості» та «І повернувся білим журавлем…». Остання з них – це повість про сум’янина, наймолодшого кіборга, Героя України Сергія Табалу, який загинув, захищаючи Донецький аеропорт 6 листопада 2014 року.

Плідними були для П.А.Нестеренка і 2018-й та 2019-й роки. Саме тоді побачили світ його книги «Джерела натхнення» (2018), «З музою – до останку» (2019) та «Колесо фортуни» (2019). Остання з них представлена на здобуття літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського.

П.А.Нестеренко – лауреат премії імені Леоніда Глібова, Пилипа Рудя, Миколи Теницького. Він бере активну участь у заходах, що проводить Сумська обласна універсальна бібліотека спільно з Сумською організацією Національної спілки письменників України.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 539 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість