Головна » 2019 » Липень » 25 » На здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
На здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
11:25

У номінації «Музичне мистецтво» на здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського претендує Володимир Суховерський за особистий внесок у розвиток та популяризацію музичного мистецтва Чернігівщини та України.

Суховерський Володимир Михайлович - директор  вищого навчального закладу «Чернігівський музичний коледж  ім. Л.М. Ревуцького» Чернігівської обласної ради. Народився 05.06.1959 р. с. Голубівка Прилуцького району Чернігівської області

З 1979 році розпочав свою трудову діяльність у дитячій музичній школі №2 міста Воронежа. З 1983 року почав працювати викладачем та диригентом оркестру народних інструментів в Чернігівському музичному училищі імені Левка Ревуцького.

З 1989 року переведений заступником директора з навчально-виховної роботи. З 1990 році став заступником директора з навчальної роботи. З 1992 році був призначений заступником директора  школи мистецтв при музичному училищі. З 1993 р. по теперішній час працює директором музичного училища (нині коледж). З 1995 року по теперішній час очолює Чернігівське обласне відділення Національної всеукраїнської музичної спілки.

У 1998 році присвоєно почесне звання «Заслужений діяч мистецтв України». У 1998 році, враховуючи високі досягнення училища в підготовці мистецьких кадрів, наказом Міністерства культури і мистецтв України був уперше в Україні створений навчальний комплекс «Національна музична академія України імені П.І.Чайковського та Чернігівське училище імені  Л.М.Ревуцького».

У 2004 році з ініціативи колективу та підтримки влади був започаткований Міжнародний фестиваль – конкурс молодих композиторів імені Л.М. Ревуцького за участю молодих музикантів з Німеччини, Англії, Польщі, Японії, який підняв міжнародний авторитет училища та сприяв поширенню творчості Л.М. Ревуцького в Європі. У рамках фестивалю  симфонічний оркестр училища неодноразово виїжджає до Німеччини, а духовий оркестр - до Польщі.

У 2004 році за підсумками «Року культури» в Україні Міністерство культури і мистецтв України визнало кращим директором України серед вищих навчальних закладів І–ІІ рівня акредитації з врученням диплому та Золотої медалі та Подяки Кабінету Міністрів України. В 2004 році нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. 

 У 2009 році був нагороджений Почесною відзнакою «Орден за видатні досягнення у музичному мистецтві» Національної музичної академії України.

Особиста творча діяльність Суховерського В.М. визначає високу виконавську музичну майстерність. У 1983 році він стає лауреатом Міжнародного конкурсу виконавців на народних інструментах ім. І. Паницького. Виступав з концертами в Україні, Росії, Грузії, Польщі, Болгарії, Німеччині, Голландії.

Автор статей та брошур про музичну культуру Чернігівщини. Став ініціатором відкриття на базі училища музею історії музичної культури та мистецтв Чернігівщини, кімнат-музеїв Г.Г.Верьовки та Л.М.Ревуцького.

У 2010 році Указом Президента України нагороджений орденом «За заслуги» ІІ ступеня.

З 2015 році на З’їзді Національної всеукраїнської музичною спілкою одноголосно обраний до керівництва Спілки, ставши секретарем Національної всеукраїнської спілки.

У 2015  році нагороджений медаллю  «За жертовність і любов до України» УПЧ Київського патріархату. З 2016 року член комісії по реформуванню  мистецької освіти Міністерства культури України. Неодноразово брав участь у засіданні Комітету освіти і науки Верховної Ради України та спільному засіданні комітетів культури та освіти і науки Верховної Ради України. 2017 році - член комісії мистецької освіти Національної академії мистецтв України. Нагороджений Подяками Кабінету Міністрів України, грамотами Міністерства культури України, Чернігівської обласної адміністрації, Чернігівської обласної ради.

Кандидатура Суховерського Володимира Михайловича рекомендована зборами колективу Комунального вищого навчального закладу «Чернігівський музичний коледж ім. Л.М.Ревуцького» Чернігівської  обласної ради.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 699 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість