Головна » 2019 » Липень » 19 » На здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
На здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
09:55

У номінації «Театральне мистецтво» на здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського претендує Любов Веселова за роль Швейка у виставі «Бравий вояка Швейк».

Веселова Любов Михайлівна народилася 01.07.1957 року в м. Урень Нижегородської області. У 1982 році закінчила Дніпропетровське театральне училище.

Творчий шлях актриси Любові Веселової розпочався в 1982 році в Чернігівському обласному театрі ляльок, на базі якого було створено спочатку Молодіжну сцену, а згодом і Молодіжний театр. Першою драматичною роллю Л.Веселової стала Ліза Бричкіна у виставі «Одинадцять сторінок воєнної прози» за творами Б.Васильєва. Подальша праця впродовж двадцяти років в Молодіжному театрі довела, що Любов Веселова неперевершено талановита, здатна грати ролі різноманітні – від глибоко психологічних, навіть трагічних, до кумедних та сатиричних. Багатство її творчого доробку говорить про це. За багаторічну роботу в театрі Любов Михайлівна зіграла близько сімдесяти різнопланових ролей, як головних, так і другорядних. Але не дивлячись на свій професіоналізм та великій досвід, акторка продовжує відточувати свою акторську майстерність.

У 2019 році Любов Веселова зіграла головну роль у виставі «Бравий вояко Швейк» за Я.Гашеком, де акторка неперевершено грає чоловічу роль Швейка, наївного, проте, щирого, який вважає, що недоцільно відсиджуватися вдома, коли в країні війна. Тема вистави наразі дуже актуальна для України, тому знаходить відгук у глядача. Акторка не лише бездоганно грає роль, але виконує певну місію, спонукаючи глядача серйозно ставитися до сучасних проблем країни, переосмислювати певні важливі речі у житті. Не дивлячись на те, що образ Швейка достатньо гротескний, але це лише оболонка, за якою ховається справжня глибина та трагедія персонажа. Швейк – одночасно герой, хоча він сам до цього ставиться з іронією. Він прагне захищати свою країну не для того, щоб про нього сказали  - герой, а тому що не може інакше.

Колектив театру, колеги та партнери висунули пропозицію рекомендувати Любов Веселову за роль Швейка у виставі «Бравий вояка Швейк» на обласну премію ім. М.Коцюбинського.

 




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 836 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість