Головна » 2019 » Липень » 5 » На здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
На здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
09:43

У номінації «Народознавство» на здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського претендує Станіслав Пономаревський за книгу «Народна пісня Чернігівського Полісся: жанрово-поетичний і тематичний дискурс».

Пономаревський Станіслав Борисович народився у 1963 році в м. Ніжин Чернігівської області.

Закінчив з відзнакою філологічний факультет Ніжинського державного педагогічного інституту (1990 р.). Працював шкільним вчителем у Борзнянській школі-інтернаті, потім – у Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя, Чернігівському національному педагогічному університеті, Чернігівському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського доцентом, професором, завідувачем кафедр, деканом, директором Центру співпраці з українською діаспорою, проректором з міжнародних звʼязків. Навчався в аспірантурі Національної академії наук України, захистив в Інституті мистецтвознавства, фольклористики та етнології імені М.Т.Рильського кандидатську дисертацію з фольклористики у 1997 році, пізніше вчився в докторантурі Національної академії педагогічних наук України, захистив докторську дисертацію з історії педагогіки при Інституті педагогічної освіти і освіти дорослих (2013). Має ступінь доктора педагогічних наук, вчене звання старшого наукового співробітника. На цей час працює завідувачем кафедри педагогіки та психології в Чернігівському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти.

Дійсний член Української вільної академії наук у Канаді. Головний редактор (з 2005 року) наукового міжнародного часопису «Український вимір».

Активно публічно виступає, співпрацює з фондами, асоціаціями, творчими спілками як в Україні, так і за кордоном, багатьма осередками української діаспори в усьому світі.

С.Б.Пономаревський є автором більше 330 друкованих праць, переважно в галузі освіти й культури. Серед них монографії: «Українське шкільництво в Росії», «Українські різдвяні пʼєси», «Українізація в Росії», «Український фольклор у Башкортостані»; наукові та навчальні посібники «Аграрні аспекти свята Івана Купала», «Релігійні пісні на Чернігівщині», «Лексика народного танцю», «Народне весілля», «Балади», «Народний календар», «Архітектурні стилі на Чернігівщині», «Народний театр на Чернігівщині», хрестоматія «Пісня-приспівка до народного танцю»; численні наукові й навчально-методичні статті, есе, публіцистика.    




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 735 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість