Головна » 2018 » Червень » 27 » На здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
На здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
09:37

У номінації «Народознавство» на здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського претендує Микола Тимошик за книгу «Село».

Тимошик Микола Степанович – доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри видавничої справи та мережевих видань Київського національного університету культури та мистецтв, за сумісництвом професор кафедри української літератури і журналістики Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

Народився 18 січня 1956 року в селі Данина Ніжинського району Чернігівської області. По закінченню школи вступив на факультет журналістики Київського державного університету імені Тараса Шевченка, який успішно закінчив у 1978 році.

Працював кореспондентом, завідувачем відділу, головним редактором у чернівецьких газетах «Радянська Буковина», «Молодий буковинець», Держкомвидаі України, видавництві «Либідь». З 1999 року – на викладацькій роботі. З лекціями і науковими повідомленнями виступав на запрошення наукових, навчальних та освітніх закладів у Великій Британії, Бельгії, Ізраїлі, Іспанії, Італії, Канаді, Китаї, Німеччині, Польщі, Румунії, Сербії, Словаччині, США, Франції, Швейцарії та Швеції.

Член Національних спілок письменників і журналістів України. Автор 18 наукових, документально-публіцистичних та художніх видань. Лауреат всеукраїнських премій імені Івана Огієнка, Івана Франка, Софії Русової, Паїсія Велечковського, Якова Гальчевського, Міжнародної премії родини Воскобійників (США). Голова Фундації імені митрополита Іларіона (Огієнка).

Його двотомне видання книги «Село» в критиці без перебільшення називають – енциклопедією українського села.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 986 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість