Головна » 2016 » Червень » 22 » На здобуття обласної літературно-мистецької премії ім. М.Коцюбинського
На здобуття обласної літературно-мистецької премії ім. М.Коцюбинського
11:15

 У номінації «Поезія» на здобуття літературно-мистецької премії ім. М.Коцюбинського претендує Лариса Ткач.

Лариса Юхимівна Ткач народилася 5 жовтня 1948 р. у селі Сиволож Борзнянського району Чернігівської області. Закінчила середню школу в с. Велика Загорівка і технікум торгівлі в Чернігові. Працювала за фахом. На початку 90-х років минулого століття взяла активну участь у заходах, спрямованих на утвердження нашої Незалежності, на духовне відродження нашого краю, є активісткою чернігівської «Просвіти». Веде активну громадську і просвітницьку роботу, гідно проявляє себе у відстоювання та збереженні національної спадщини, культури та рідної мови.

Пані Лариса є членкинею літературної спілки «Чернігів». Вона – багатогранна у своїх діяннях. Пише для дітей і дорослих. Друкується в періодичній пресі. У авторському доробку Лариси Ткач є дитячі збірки «Ріки течія» (2003), «Неслухняний дощик» (2005), «Свято весни» (2008), «Їсти хочу і лежати» (2013) і поетична збірка «Кришталева роса» (Чернігів, вид. Лозовий, 2015).

У своїх дитячих творах авторка не вишукує якихось захмарних образів. Вона пише про те, що бачить довкола. Про голубів, мишку, котика, їжачка, козу, небо, дощ і т. ін. Письмо у неї легке, не відчувається ніякої напруги. Лариса Ткач добре знає дитячу душу й вправно розкриває різні її грані у своїх віршах.

До нової поетичної збірки «Кришталева роса», за яку її висунуто на здобуття премії, увійшли вірші, написані переважно останнім часом. Багато поезій навіяні тривожним сьогоденням, авторка досліджує вічні теми добра, справедливості, а також прагне зрозуміти і осмислити загадкову сутність людини, швидкоплинність людського буття. Поезія Лариси Юхимівни наповнена ніжністю та любов’ю до рідного краю та відзначається тонким ліризмом, щирістю, непідробленими почуттями та переживаннями.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 1337 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/4 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість