Головна » 2023 » Квітень » 15 » Мистецький місяцелік. До 60-річчя Володимира Матвєйцова
Мистецький місяцелік. До 60-річчя Володимира Матвєйцова
10:30

«Від великого до смішного один крок, або Козацькому роду нема переводу» - назва циклу художніх творів, за які 2014 року було відзначено обласною літературно-мистецькою премією ім. М.Коцюбинського талановитого чернігівського художника Володимира Євгеновича Матвєйцова. 15 квітня 2023 року митцеві виповнюється 60 років. 

В.Матвєйцов народився у старовинному Кам'янці-Подільському на Хмельниччині. Там, на Поділлі, минули його шкільні літа. У 9-річному віці почав відвідувати місцеву художню школу. З 1978 по 1981 рр. навчався у Республіканській художній середній школі ім. Т.Шевченка у Києві. Після служби в армії продовжив здобувати фахову мистецьку освіту вже у Київському державному художньому інституті (1985-1991). По завершенні навчання оселяється у Чернігові. З 1992 року стає членом Спілки художників України.

Попри те, що в інституті В.Матвєйцов навчався на факультеті графіки, основним напрямком його творчості є станковий живопис. Його роботи завжди сюжетні, містичні, оригінальні. Тематичне розмаїття творчості митця вражає, адже в ньому знаходять своє відображення і релігійно-іконографічні сюжети, і іронічно-саркастичне зображення політичних та релігійних діячів, і філософські твори, і настроєві пейзажі. Кожна робота насичена символічними деталями, а оригінальне поєднання кольорів робить авторський задум виразнішим, вирізняючи його творчу манеру з-поміж сучасників.

Ікони В.Матвєйцова є окрасою кількох українських храмів, його мистецькі твори зберігаються у музеях Чернігова та приватних колекціях в Україні і закордоном. 

У фондовій збірці Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М.Коцюбинського є портрет письменника авторства В.Матвєйцова, подарований закладу під час персональної виставки митця у 2018 році.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 185 | Додав: Kotia | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість