Головна » 2019 » Листопад » 1 » «Михайло Коцюбинський. У колі друзів»: у музеї-заповіднику письменника відбулася чергова зустріч мистецького проєкту
«Михайло Коцюбинський. У колі друзів»: у музеї-заповіднику письменника відбулася чергова зустріч мистецького проєкту
10:40

31 жовтня у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М. Коцюбинського відбулася 26 зустріч проєкту «Михайло Коцюбинський. У колі друзів». А тема для заходу видалася доволі цікава, адже цього разу говорили про видатного українського історика, громадського і політичного діяча Михайла Грушевського.

Тисячі сторінок наукових праць, викладацька і видавнича діяльність, а разом з тим – участь у громадському та політичному житті суспільства, у творенні майбутньої Української Держави, - це далеко не повний перелік інтересів і здобутків М. Грушевського. Навіть сьогодні, з відстані у неповних сто років, важко оцінити, яку титанічну працю і надзвичайно тяжку місію виконувала ця людина, і який науковий спадок залишила по собі.

Саме про долю автора «Історії України-Руси» і ще понад 2000 наукових праць, очільника Центральної Ради Української Народної Республіки професора Михайла Грушевського гостям заходу розповідала авторка і ведуча проєкту Наталія Коцюбинська.

За чашкою запашного чаю у дружній затишній атмосфері говорили про важливе, складне і цікаве. Передивляючись старі світлини та відео, переносилися у ті далекі буремні часи, коли закладалися підвалини національної державності, біля витоків якою стояв і Михайло Грушевський.

Наступна зустріч проєкту «Михайло Коцюбинський. У колі друзів» відбудеться за місяць і буде присвячена українському письменникові, громадському і політичному діячеві Володимиру Винниченку. Стежте за анонсами на сайті та сторінках музею у соціальних мережах.

Більше фото з заходу дивіться ТУТ.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 650 | Додав: Kotia | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість