Головна » 2015 » Березень » 3 » Листи з Житомира. Продовження
Листи з Житомира. Продовження
17:32


1898, 3 березня, Житомир

Дістав твого листа з поштовою оповісткою; ти, певно, писала до мене листа і 15-го, та я не дістав його чомусь. З сьогоднішнього листа твого я бачу, що ти не пропустила ні одного дня, бо інакше згадала б про те, що 15-го не писала.
В тому листі, що пропав, ти певно, серденько, давала мені якісь ради – що зробити з оповісткою, що написати чернігівській пошті. А так, як той лист не дійшов до мене, то я не розумію, нащо ти прислала оповістку. Коли б ти була ще в той день, як дістала оповістку з пошти, подала на пошті в Чернігові мою адресу, то я, напевне, дістав би гроші в Житомирі. А так, коли я звідси напишу до чернігівської пошти, то мій лист дістануть лиш через три дні. Поки скажуть вислати в Житомир, поки перешлють, пройде ще 4-5 день, разом – більш тижня од нинішнього дня. Таким робом може скластися, що гроші не застануть мене в Житомирі і знов поїдуть до Чернігова. Отож я поклав нічого не робити, хай гроші лежать у Чернігові і чекають на мене.
Щодо візити поліцая, то не маєш чого тривожиться. Справді є така постанова, щоб зібрати всі звістки про маєтковий стан дворян у Росії, і то зараз, не гаючись. Щось думають зробити для дворян, якісь полегкості, чи що. Цікаво, яку одповідь ти йому дала щодо маєткового стану і т[аке] інше. Напиши.

Голубочко Віро! Не пишеш мені, дитино, чи мала листа з Вінниці, як твоє здоров’я, що робиш. Напиши мені, чи ти писала до мене в неділю, чи ні, бо я думаю, що пропав лист.
Я, моя пташко, здоров, тільки турбуюся, що нема Когена й чутки про його нема, не обзивається. Порадь мене, серденько, що зробити, коли його не буде до 25-го. 25-го – я вільний – чи кидати мені й їхати до Чернігова, чи таки дочекатися його і, не покінчивши, не виїздити з Житомира. Порадь мене, Вірунечко, бо справді не можу сам зважитися, як мені бути в цьому випадку.

Чи ти часом не чула через Богданку, як думає Управа зробити, коли за 2 тижні не буде одповіді від губернатора? Чи зроблять постанову запросити мене на службу, чи чекатимуть, аж поки не прийде одповідь від губернатора? Певне, Управа (я так думаю) знов побоїться виступити самостійно, і мені доведеться чекати кілька місяців, може. Адже в цю суботу кінчиться два тижні, відколи мене назначили.

А я аж горю з нетерплячки знов бути з тобою, вдома. Так в останні часи себе почуваю, мов сиджу на шпильках. Ця невідомість дратує мене дуже. Пиши, голубко Віро, тільки твої листи й заспокоюють мене. Цілую моє кохання єдине міцно й щире. Твій Муся.
Поцілунок Юрасеві.
Листів не мав нізвідки.


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1204 | Додав: kotsiubynska | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість