Головна » 2018 » Листопад » 21 » «Хто вів, хто знав смертям і втратам лік»: у музеї-заповіднику відбувся вечір-реквієм пам’яті жертв Голодомору
«Хто вів, хто знав смертям і втратам лік»: у музеї-заповіднику відбувся вечір-реквієм пам’яті жертв Голодомору
16:09

21 листопада до Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського завітало багато гостей на вечір-реквієм до Дня пам’яті жертв Голодомору. Приємно, що серед відвідувачів було чимало школярів, які вирішили віддати шану убитим голодом під час геноциду 1932-1933 років.

Ведуча заходу завідуюча відділом музею Олена Сазонова розповідала старшокласникам про суспільно-історичні та економічні передумови голодоморів у нашій країні 1922-1923 та 1946-1947 років, наводила конкретні історичні факти для осягнення масштабу подій 1932-1933 років, коли людиноненависницький більшовицький режим вирішив голодом поставити український народ на коліна, змусив його будувати «квітуче життя» на кістках мільйонів.

Розповідь про голодомор Олена Сазонова доповнила уривками з документальних фільмів «Голод 33», «Великий злам». У показаних сюжетах розповідалося про причини трагедії, що сталася у 30-х роках. Але не лише документалісти й історики досліджували питання голодомору. До нього зверталися й письменники, композитори, скульптори, художники. Прослухали гості заходу уривок із роману Уласу Самчука «Марія», запис вірша у виконанні Богдана Ступки. Також у залі була представлена виставка бібліотечних матеріалів, що розповідала про історичні події 1932-33 рр. У книгах історики, поети і прозаїки намагалися переосмислити події тих років. Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам’ять померлих від голоду в Україні на початку ХХ століття.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 692 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість