Головна » 2016 » Вересень » 14 » Іван Франко – великий сподвижник нації: у музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбувся літературно-мистецький вечір до 160-річчя митця
Іван Франко – великий сподвижник нації: у музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбувся літературно-мистецький вечір до 160-річчя митця
18:26

 13 вересня у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбувся літературно-мистецький вечір «Іван Франко – великий сподвижник нації», присвячений 160-річчю від дня народження видатного українського поета, письменника, науковця, публіциста та громадського діяча.

Цього дня у затишній музейній залі зібралися поціновувачі творчості І.Франка. З привітальним словом до гостей зали звернувся директор музею Ігор Коцюбинський, котрий акцентував увагу присутніх на значенні постаті Івана Франка і його творчої спадщини для українського народу.

Завідуюча відділом музею Марія Москаленко розповіла присутнім про знайомство М.Коцюбинського та І.Франка, а також їх творчі і дружні зв’язки. До того ж, Марія Іванівна зауважила, що цього року Україна відзначає не лише 160-річчя з дня народження І.Франка, але й 120-річчя з часу виходу його поетичної збірки «Зів’яле листя» та 100-річчя з часу смерті митця.

Під час заходу прозвучали вірші зі збірки І.Франка «Зів’яле листя» у натхненному виконанні учнів Чернігівського обласного ліцею для обдарованої сільської молоді.

Родзинкою заходу стала концертна програма від Народного артиста України, лауреата Шевченківської премії Василя Нечепи. Захопливі розповіді, народні, історичні пісні і твори на слова І.Франка у виконанні Василя Григоровича справили надзвичайне враження на гостей зали.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1109 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість