Головна » 2024 » Липень » 3 » Екологія в дії: пакетам торба
Екологія в дії: пакетам торба
06:50

Як здавалось би, безневинний похід до крамниці може зашкодити нашому довкіллю? Складаючи фрукти, овочі, м’ясо, рибу та інші продукти до поліетиленових пакетів, ми накопичуємо їх удома просто незліченну кількість. А що з ними відбувається потім? Вони потрапляють до сміттєвих баків, а потім – на сміттєзвалища.

Та чи відомо вам, що для того, аби звичайнісінький поліетиленовий пакет «розчинився» у природі, потрібно кілька століть? За цей час його може з’їсти бездомна тваринка, у шлунку якої він не перетравиться, а призведе до інтоксикації та смерті. Багато жителів морів і океанів страждають від забруднення води поліетиленовими пакетами. Заплутавшись у них, вони просто помирають.

За сотні років поліетилен розкладається на мікрочастинки, що забруднюють воду, яку ми п’ємо, ґрунти, на яких фермери вирощують овочі та фрукти для нас та наших дітей. Для виготовлення поліетилену може використовуватися свинець. Накопичення його в організмі може стати причиною розвитку багатьох хвороб. Також звернемо вашу увагу на те, що і зберігання продуктів харчування в поліетиленових пакетах теж не приносить користі. Продукти, які лежать у поліетиленових пакетах, швидше псуються: в них може з’являтися неприємний запах, пліснява. Розігрівати напівфабрикати в поліетиленовій упаковці теж небезпечно для здоров’я.

Як ми можемо захистити планету від згубного впливу «поліетиленової навали»? Для цього слід дотримуватися простих рекомендацій:

  • за можливості не використовуйте поліетиленові пакети;
  • придбайте у крамниці або пошийте самостійно екоторбинки;
  • якщо магазин поряд із використанням пакетів пропонує паперову упаковку продуктів, віддавайте перевагу саме їй;
  • завжди сортуйте сміття (пластик, скло, папір, метал) та викидайте його у спеціально призначені для цього контейнери;
  • відправляйте поліетиленові пакети до пунктів переробки.

У Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів 3 липня Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник Михайла Коцюбинського долучився до екологічного флешмобу «Екологія в дії: пакетам торба!» та відмовився від використання поліетиленових пакетів.

Натомість ми віддали перевагу екоторбинкам ручної роботи та стильним шоперам для покупок.

Ми віримо в те, що кожен теж може зробити мінімальний внесок у відновлення екологічної рівноваги планети та використовувати звичайні текстильні торбинки, паперові упаковки. Це нескладно, а головне – корисно для нашого здоров’я та здоров’я наших майбутніх поколінь.

Тож запрошуємо і вас, наші дорогі гості, взяти участь в екологічному флешмобі «Екологія в дії: пакетам торба» та долучитися до збереження чистоти довкілля.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 73 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість