Головна » 2023 » Квітень » 18 » До дня пам’яті Михайла Коцюбинського. 25 квітня о 12.00 музей-заповідник запрошує до «Мистецької вітальні Коцюбинського»
До дня пам’яті Михайла Коцюбинського. 25 квітня о 12.00 музей-заповідник запрошує до «Мистецької вітальні Коцюбинського»
10:36

25 квітня 1913 року серце класика української літератури Михайла Коцюбинського зупинилося. Того весняного дня на вулиці світило ясне сонечко і сад за вікном починав наповнюватися яскравими барвами. Письменник лежав у своєму робочому кабінеті в чернігівському будинку і говорив: «Я жити, жити хочу!». Та доля була невблаганною.

Цьогоріч виповнюється 110 років від того сумного дня, коли душа Михайла Коцюбинського відлетіла у інші світи. На пошану письменника 25 квітня о 12.00 Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник Михайла Коцюбинського запрошує до «Мистецької вітальні Коцюбинського». Цього разу культурний проєкт презентуватиме літературно-мистецьку композицію за творчістю Михайла Коцюбинського за участі актора Чернігівського обласного молодіжного театру Заслуженого артиста України Олексія Биша та капели бандуристів імені Остапа Вересая Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

До уваги глядачів будуть представлені уривки з творів М.Коцюбинського – цикл поезій у прозі «З глибини» («Хмари», «Утома», «Самотній», «Сон»), оповідання «На острові», де автор так майстерно описує рослину, яку вперше побачив на далекому острові Капрі, - агаву. Нині ж нею можна помилуватися в саду Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М.М.Коцюбинського.

Початок заходу – о 12.00.

Вхід – вільний.

Довідки за тел.: (093) 002-42-96, (097) 465-70-91.

Захід відбудеться в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.М.Коцюбинського у рамках проєкту «In memoriam. Михайло Коцюбинський: 110 років пам’яті».

Запрошуємо!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 190 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість