Головна » 2022 » Травень » 25 » День філолога
День філолога
09:30

25 травня в Україні – День філолога. Це свято всіх тих, хто так чи інакше пов’язаний із вивченням мови, – вчителів та викладачів мови та літератури, лінгвістів, бібліотекарів, перекладачів, літературознавців і всіх-всіх, хто має філологічну освіту та любить і плекає рідне слово.

Із грецької слово «філологія» означає «любов до слова, вчення». Виникла вона ще в Стародавній Греції та Індії, приблизно в XVII – XVIII столітті. Нині ж філологією називають сукупність гуманітарних наук: мовознавство, літературознавство, фольклористику, риторику, джерелознавство, риторику, палеографію. Усі ці науки займаються вивченням духовної культури того чи іншого народу чи цивілізації, використовуючи стилістичний та мовний аналіз літературних та інших пам’яток. Головний предмет дослідження філології – це текст, а мета – інтерпретація та коментар.

Сьогодні філологи – це універсальні фахівці багатьох різних галузей знань, що розвивають та примножують надбання у сфері освіти і досліджень, і тому відзначення Дня філолога – це прояв вдячності та поваги до цих людей. Тож цього дня хочеться побажати кожному, хто досліджує та популяризує українське слово, не зупинятися на цьому тернистому шляху, аби наша солов’їна завжди звучала на вустах кожного українця! З Днем філолога!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 344 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість