Головна » 2017 » Вересень » 29 » 29 вересня в музеї Коцюбинського відбулася зустріч із письменником Мирославом Дочинцем
29 вересня в музеї Коцюбинського відбулася зустріч із письменником Мирославом Дочинцем
14:30

Відомий український письменник Мирослав Дочинець приїхав на Чернігівщину, щоб побувати на літературно-мистецькому святі «Седнівська осінь». 29 вересня він був у Чернігові й завітав до літературно-меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського.

На творчу зустріч із прозаїком прийшло чимало поціновувачів сучасної української літератури. Не оминули увагою її також і викладачі та студенти Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г.Шевченка.

Під час зустрічі Мирослав Дочинець чимало розповідав про духовну сутність українського народу, про його внутрішнє «я», особливості його культури та ментальності. Також чимало йшлося про надруковані книги, яких за більш ніж сорок років творчої діяльності у письменника назбиралося чимало. І як він сам зазначив, кожна з них розповідає не про історію народу чи історію конкретної людини, а про історію душі. «Якщо ти щось шукаєш, то обов҆язково це знайдеш. Бо воно шукає тебе». Саме такі слова можна прочитати між рядками однієї з книжок Мирослава Дочинця.

Під час зустрічі багато хто з гостей висловив слова подяки письменнику. Так, до привітань приєднався поет, редактор газети «Гарт» Дмитро Іванов. Він прийшов на зустріч із приємними подарунками для Мирослава Дочинця. Голова Чернігівської обласної організації НСПУ Ганна Арсенич-Баран подякувала письменнику за цікаву розповідь і вручила осінній букет полум҆яних хризантем. Доктор педагогічних наук, професор Світлана Жила поділилася своїми враженнями від творчості Мирослава Дочинця та розповіла про те, як його твори нині вивчають студенти-філологи.

Ну, а наприкінці зустрічі всі бажаючі могли придбати книги сучасного письменника й отримати його автограф.

Більше фото із зустрічі можна побачити на нашій сторінці у Фейсбук.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1038 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/4 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість