Головна » 2019 » Серпень » 21 » 28 серпня. Відкриття виставки мистецьких робіт Сергія Святного
28 серпня. Відкриття виставки мистецьких робіт Сергія Святного
14:50

28 серпня о 15.00 Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник М.Коцюбинського запрошує на відкриття виставки мистецьких робіт знаного в Україні майстра-різьбяра Сергія Святного «Шлях до себе».

Сергій Святний – один з провідних майстрів чернігівської художньої деревообробки. Різьбленням займається майже 30 років. Майстерно володіє багатьма техніками традиційного чернігівського різьблення, але основний напрямок його творчої діяльності – розробка, виготовлення та популяризація української традиційної дерев’яної іграшки.

Роботи майстра зберігаються в різних музеях України: Музеї народної архітектури та побуту України, Чернігівському історичному музеї ім. В.Тарновского, музеї Івана Гончара (м. Київ), Запорізькому художньому музеї, Ніжинському художньому музеї.

З 1997 року Сергій Святний є членом Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Брав участь у численних обласних та Всеукраїнських виставках традиційного народного мистецтва. Є лауреатом різноманітних фестивалів та конкурсів. Цьогоріч став лауреатом Обласної літературно-мистецької премії ім. М.Коцюбинського у номінації «Декоративне та образотворче мистецтво».

Виставка триватиме до кінця вересня.

Вартість квитків:

  • учнівський – 5 грн,
  • студентський – 8 грн,
  • дорослий – 10 грн.

У день відкриття відвідування виставки безкоштовне.

Довідки за телефонами: (0462) 677-481, 678-741.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 952 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість