Головна » 2018 » Червень » 26 » 26 червня Тетяна Сидоренко презентувала свою нову книгу в музеї-заповіднику М.М.Коцюбинського
26 червня Тетяна Сидоренко презентувала свою нову книгу в музеї-заповіднику М.М.Коцюбинського
16:35

26 червня до музею-заповідника завітала письменниця, лауреат обласної літературно-мистецької премії Михайла Коцюбинського Тетяна Сидоренко із презентацією нової повісті «Ольга, дружина Пікассо».

Ніжинська письменниця заявила про себе на літературній ниві ще 2011 року, коли у світ вийшов її неолітопис «Ізсередини». І вже в першому творі вона показала себе як майстер філософської прози. 2015 року бароковий роман «Ігри з Іваном» отримав диплом у конкурсі «Коронація слова» у категорії «Вибір видавця». Торік саме цей роман допоміг Тетяні Сидоренко стати лауреатом літературно-мистецької премії Михайла Коцюбинського.

Цьогоріч вийшла друком її нова повість – «Ольга, дружина Пікассо». Така тема була обрана не випадково – у липні виповниться сто років від весілля геніального іспанського художника Пабло Пікассо та відомої балерини, українки з Ніжина Ольги Хохлової. Подружжя прожило разом 18 років.

Із твору можна дізнатися не лише історії життя головних героїв, а ще і яскравих персонажів-митців із їхнього оточення. Тетяна Сидоренко зарекомендувала себе у цій повісті як умілий майстер характеротворення та «есхатологічного інтерв’ю». Саме завдяки такому виду інтерв’ю письменниці вдалося показати персонажів без оцінки автора.

Під час презентації Тетяна Сидоренко розказала, що написала повість за три місяці. Внутрішній голос підказав письменниці надіслати рукопис до найкращого українського видавництва - «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». Там погодилися надрукувати твір, і вже 30 травня нинішнього року він вийшов у твердій палітурці.

Наприкінці заходу всі охочі змогли придбати літературні новинку та отримати автограф від Тетяни Сидоренко.

Більше фото із заходу можна побачити на нашій сторінці у Фейсбук.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1110 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість