Головна » 2023 » Серпень » 18 » 23 серпня. Відкриття персональної виставки живопису Андрія Черниша «60 – не так вже і багато»
23 серпня. Відкриття персональної виставки живопису Андрія Черниша «60 – не так вже і багато»
14:53

У переддень Дня Незалежності України музей-заповідник М.Коцюбинського запрошує поціновувачів прекрасного на відкриття персональної виставки живопису Андрія Черниша «60 – не так вже і багато». На виставці представлені роботи художника різних років. Серед них мальовничі пейзажі, проникливі портрети, живописні натюрморти, які вражають тонкою деталізацією і неймовірною грою кольору, світла і тіні.

Андрій Черниш  народився 13 грудня 1962 р. в с. Пересопниця Рівненської області. Після закінчення середньої школи, у 1979 р. вступив до факультету художнього оформлення Київського художньо-промислового технікуму, який закінчив з відзнакою у 1983 р.

У 1983 р. вступає до Київського державного художнього інституту на факультет графіки, який закінчив у 1991 р., захистивши на «відмінно» дипломну роботу «Серія плакатів на соціальну тему». Потім працював художником у приватній компанії у м. Чернігові.

У 1992 р. А.Черниш їде до Праги, де зачарований красою стародавнього міста, плідно працює декілька років, створюючи цикл графічних та живописних робіт, присвячених Празі та її мешканцям.

Член НСХУ та бере активну участь у виставковій діяльності Спілки. Працює в галузі живопису та графіки. Художник створює свої мистецькі роботи у реалістичній манері, його сміливо можна назвати продовжувачем класичних живописних традицій.

Митець багато працює з пейзажем. Створені ним сюжети вражають своєю реалістичністю, сюжетністю і витонченою деталізацією. Вони зачаровують стриманим колоритом та м’яким світлом, вони легкі та композиційно бездоганні. Його натюрморти вражають пластикою та чудовим переплетінням світла та тіней, складними фонами.

Всі роботи Андрія Черниша свідчать про великий творчий потенціал, якій він успішно та плідно втілює у своїх полотнах. Митець є постійним учасником обласних та всеукраїнських виставок. Його роботи знаходяться в приватних колекціях України, США, Швеції, Норвегії, Німеччини, Чехії, Франції та ін.

Цьогоріч Андрія Черниша номіновано на здобуття Обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського у номінації «Декоративне та образотворче мистецтво» за цикл робіт «Співи Полісся».

Відкриття виставки відбудеться 23 серпня о 15.00 у виставковій залі Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М.М.Коцюбинського.

У день відкриття вхід на виставку вільний.

Довідки за телефонами: (093) 002-42-96, (097) 465 70 91.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 152 | Додав: Kotia | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість