Головна » 2023 » Квітень » 17 » 22 квітня у музеї М.Коцюбинського відбудеться перегляд фільму «Що записано в книгу життя» та онлайн-зустріч з режисером О.Денисенком
22 квітня у музеї М.Коцюбинського відбудеться перегляд фільму «Що записано в книгу життя» та онлайн-зустріч з режисером О.Денисенком
16:20

«Що записано в книгу життя» - оповідання М.Коцюбинського, написане у 1911 році. Це психологічна новела, у якій письменник вкотре акцентує увагу на одвічній ідеї діалектики життя і смерті. У своєму творі, та навіть і в його назві, автор ніби говорить, що кожен пише свою книгу життя і в старості, перед порогом смерті, читає-згадує написане чи то пак прожите.

Саме однойменному фільму, знятому режисером О.Денисенком за мотивами цієї новели, буде присвячена чергова зустріч «Клубу українського поетичного кіно» у музеї-заповіднику М.Коцюбинського. У квітні, обираючи фільм для перегляду, ми виходимо поза межі переліку стрічок українського поетичного кіно, адже цими днями минає 110 років з часу смерті М.Коцюбинського, і майбутня зустріч кіноклубу є одним із заходів в межах проєкту «In memoriam. Михайло Коцюбинський: 110 років пам’яті».

А ще перегляд стрічки «Що записано в книгу життя» буде особливим, адже у режимі онлайн-конференції до заходу має долучитися творець фільму Олександр Денисенко – знаний український літератор, актор, режисер, автор радіо- і телепередач, член Спілки кінематографістів України, Асоціації українських письменників та Заслужений діяч мистецтв України.

Фільм «Що записано в книгу життя», знятий на кіностудії ім. О.Довженка 1988 р., є дипломною роботою Олександра Денисенка, створеною під час навчання на кінорежисерському факультеті Київського державного інституту театрального мистецтва ім. І.Карпенка-Карого. Олександр Володимирович є не лише режисером, а й автором сценарію фільму. 1989 року кінострічка стала лавреатом Міжнародного кінофестивалю Матері (Ізраїль, Хайфа) і Всесоюзного фестивалю «Дебют» (Москва).

Захід відбудеться 22 квітня о 12.00 у кінозалі Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М.Коцюбинського.

Вартість участі у заході – 50 грн.

Вхід за попередньою реєстрацією. Запрошуємо усіх охочих!

Довідки та реєстрація на участь у заході за телефонами: (097) 465 70 91, (063) 065 61 49.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 211 | Додав: Kotia | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість