Головна » 2016 » Вересень » 15 » 20 вересня. Презентація книги Лілії Бондаревич-Черненко «Прощена неділя»
20 вересня. Презентація книги Лілії Бондаревич-Черненко «Прощена неділя»
14:40

 20 вересня о 13.00 Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник М.Коцюбинського запрошує усіх поціновувачів літератури на презентацію книги Лілії Бондаревич-Черненко «Прощена неділя» (Чернігів:«Десна Поліграф»,2016 р.).

Доробок авторки налічує 14 виданих книг. Сьогодні Лілія Бондаревич-Черненко є членом Національних Спілок письменників України та Білорусі, лауреатом міжнародних премій: журналістської ім. Василя Стуса; літературних – «Тріумф», ім. Григорія Сковороди «Сад божественних пісень», ім. Михайла Коцюбинського, ім. Пантелеймона Куліша, відомого білоруського святителя, єпископа, філософа Кирила Туровського, Всеукраїнського конкурсу газети «Книжник-Ревю»…

Працює кореспондентом газети «Відомості Чернігівщини». Редактор альманаху «Горизонт» Прилуцької виховної колонії. Пише українською, білоруською, російською мовами.

«Прощена неділя» - повість у монологах, проза, у якій документалістика органічно поєднується з майстерно вималюваним художнім світом авторки і її персонажів. Це 40 монологів про війну і смерть, про війну і кохання. Про час, зневіру, сподівання. Про любов до Батьківщини… 40 монологів людей різних за віком, професією, поглядами, характером… Про перший рік війни на Донбасі… У кожного з героїв своя доля, але вона тісно пов’язана з подіями, які відбувалися в нашій країні протягом двох останніх років, - з Революцією Гідності та з війною на сході. Поліфонічний хор голосів складає мозаїчну картину України початку ХХІ століття. Палітра літературних текстів насичена, різнобарвна. Інколи – трагічна й жорстка. Інколи – лагідна. Але – чесна, правдива.

Зібрані письменницею свідчення учасників цих непростих подій – документальне оповідання про істинні обставини реальної картини життя та образне, художнє відтворення думок, почуттів, настроїв і надій людського серця. Саме з доль звичайних людей і складається доля країни…

Щоб більше дізнатися про нову Лілії Бондаревич-Черненко, запрошуємо завітати на презентацію до затишної музейної зали.

Вхід вільний.

Довідки за тел.: (04622) 4-10-03; 4-43-26.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 1434 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість