Головна » 2008 » Жовтень » 7 » Відбувся літературно-мистецький вечір, присвячений 125-річчю від дня народження знаного українського художника Михайла ЖУКА
Відбувся літературно-мистецький вечір, присвячений 125-річчю від дня народження знаного українського художника Михайла ЖУКА
18:14
У літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбувся літературно-мистецький вечір, присвячений 125-річчю від дня народження знаного українського художника Михайла ЖУКА, а також відкриття виставки картин цього відомого майстра пензля.
У заході взяли участь – директор музею – Ігор КОЦЮБИНСЬКИЙ, який підкреслив велике значення впливу як Михайла Коцюбинського на формування Жука як мистця, так і навпаки, вплив художніх смаків молодого тоді художника на творчість письменника.

Вчений секретар музею Ольга ЄРМОЛЕНКО (куратор виставки) розповіла про життєвий та творчий шлях Михайла Жука, його тісні зв’язки з родиною письменника, про багатогранність та особливості художньої майстерності Михайла Івановича, який понад 20 років свого життя віддав нашому древньому Чернігову.

Також виступили – зав. сектором туризму управління культури і туризму – Алла КУЛИК, яка відзначила особливі теплі стосунки М.Жука й родини Коцюбинських та директор Чернігівського обласного музею – Ірина РАЛЬЧЕНКО.

У музичній частині заходу взяли участь учні школи мистецтв на чолі з викладачем – Олегом БАДАЛОВИМ.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 2146 | Додав: Майшев | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість