Головна » 2020 » Червень » 1 » 1 червня – Міжнародний день захисту дітей
1 червня – Міжнародний день захисту дітей
09:27

Традиційно в перший день літа відзначають День захисту дітей – свято радості й надії. Діти – наше продовження роду, наше майбутнє. Усі батьки прагнуть, аби їхні діти виростали здоровими та щасливими, прославляли свою сім’ю та свій рідний край.

Рішення про відзначення Міжнародного дня захисту дітей 1 червня прийняла Міжнародна демократична федерація жінок восени 1949 року. Уперше цей день відзначали 1950 року. Організація Об’єднаних Націй підтримала рішення федерації та визначила одним із пріоритетів своєї діяльності захист здоров’я, прав та життя дітей.

В Україні свято відзначають з 1998 року. Наша держава долучилася до Конвенції ООН про права дитини, відповідно до якої в країні мають поважати та заохочувати дитячі права на всебічну участь у творчому та культурному житті, забезпечувати відпочинок та дозвілля, створювати для цього відповідні можливості. Кожна дитина має право на захист, навчання та розвиток.

1 червня – це не тільки веселе дитяче свято, а ще і нагадування суспільству про те, що треба ставати на захист прав дітей, прагнути, аби усі діти були щасливими та в майбутньому стали прикладом для уже своїх дітей, а також гідними громадянами своєї держави.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 792 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість