Головна » 2023 » Травень » 18 » 18 травня в музеї Коцюбинського відзначили Міжнародний день музеїв
18 травня в музеї Коцюбинського відзначили Міжнародний день музеїв
17:50

18 травня, Міжнародний день музеїв, був багатим на гостей для Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського. Як і анонсувалося, в музеї був день відкритих дверей, тому всі охочі змогли завітати до нас та безкоштовно прогулятися меморіальним садом Коцюбинського та зайти до його будинку.

О 15 годині гості зібралися у виставковій залі музею на відкриття виставки вишивки Валентини Боровик «Із вдячністю захисникам України». Майстриня вже не вперше виставляє свої роботи у нас. Цього разу на широкий загал вона представила вишиті портрети захисників України: Верховного Головнокомандувача України Володимира Зеленського, Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, визволителів Чернігівщини – Віктора Ніколюка, Леоніда Ходи, Героя України (посмертно) Олександра Мацієвського та багатьох інших. Також на виставці можна побачити вишиті чернігівські святині.

О 16 годині гості музею відвідали цікаву екскурсію меморіальним будинком Михайла Коцюбинського та садом «На гостини до письменника». Вони дізналися чимало цікавого про те, як жила родина Коцюбинських у Чернігові, побачили їхній побут та чимало родинних фото, на яких легко проглядається любов і повага кожного члена сім’ї один до одного. А сад Михайла Коцюбинського зустрів гостей пишним цвітінням білої, рожевої та бордової деревовидної півонії, ароматом бузку та конвалії.

На 17 годину до музею-заповідника Михайла Коцюбинського завітала журналістка та бардеса Наталія Потапчук на творчу зустріч «Із янголом на плечі». Нині вона працює над книгою, і під час творчої зустрічі зачитала уривки з неї, доповнивши власною піснею «Тіні забутих предків». Бардеса виконала чимало своїх пісень під акомпанемент гітари, зірвавши схвальні оплески глядачів.

Цікавим на насиченим видався Міжнародний день музеїв 2023. Дякуємо нашим славним силам оборони за можливість відсвяткувати цей день на своїй землі!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 195 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість