Головна » 2019 » Листопад » 12 » 12 листопада Ганна Верес-Демиденко презентувала свою нову книгу в музеї Коцюбинського
12 листопада Ганна Верес-Демиденко презентувала свою нову книгу в музеї Коцюбинського
15:28

12 листопада до Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М.М.Коцюбинського завітала Ганна Верес-Демиденко. Вона презентувала свою нову книжку – шосту збірку поезії «Життя – не сон». На презентацію завітало чимало любителів влучного римованого слова. Багато теплих слів подяки було сказано на адресу письменниці сьогодні, адже в її поезії – те, що близьке кожній душі – любов, природа і нестерпимий біль України – АТО.

Ганна Верес-Демиденко родом із Чернігівщини. У сім’ї, де вона народилася, панував культ книги. Перші вірші написала у 12 років.  Після закінчення восьмирічної школи навчалася у Лохвицькому, а потім у Кременчуцькому педучилищі. Закінчила філфак Полтавського педінституту. Викладала російську мову та зарубіжну літературу у сільських школах на Полтавщині. Зараз із сім’єю переїхала жити у м. Чернігів. У її поетичному доробку 5 власних поетичних збірок: «Калинова сопілка» (2012), «Три сонця» (2013), «Герої не вмирають» (2014), «Вони умирали двічі» (2016), «З Україною в серці» (2017). Крім того, її твори є у колективних збірках «Опалені рими», «Молюсь за тебе, Україно», «Понад усе нам Україна» та ін. Друкувалася у газетах та журналах «Червоний прапор», «Світлиця», «Полтавська думка», «Полтавський вісник», «Літературний Чернігів».

Письменниця – номінантка премії Панаса Мирного. Активно працює у Поетичному клубі при журналі «Дніпро». Нещодавно стала членом Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України» імені Василя Стуса. Понад 50 віршів Ганни Верес-Демиденко покладено на музику.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1353 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість