Головна » 2023 » Квітень » 25 » 110 років від дня смерті Михайла Коцюбинського. Вшанування пам’яті
110 років від дня смерті Михайла Коцюбинського. Вшанування пам’яті
15:11

25 квітня минає 110 років від того дня, коли серце відомого українського письменника-імпресіоніста, класика українського літератури Михайла Коцюбинського зупинилося. Цього дня в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.М.Коцюбинського гідно вшанували його пам’ять.

Сьогодні погода подарувала такий же сонячний і теплий весняний день, як і 25 квітня 1913 року. Працівники музею, поціновувачі творчості Коцюбинського, місцева інтелігенція завітали цього дня на могилу письменника, аби покласти квіти та ще раз згадати про нього. До заходу долучилася також директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації Людмила Замай. Священник Катерининської церкви отець Миколай відправив поминальний молебень.

Провідний актор Чернігівського обласного молодіжного театру, заслужений артист України Олексій Биш продекламував поезію письменника «Хто щасливий?», зачитав кілька некрологів, які писалися у день смерті Михайла Коцюбинського. Про життя письменника у Чернігові розказав директор літературно-меморіального музею-заповідника М.М.Коцюбинського Ігор Коцюбинський.

Далі гості попрямували до музею-заповідника, де на них чекала літературно-мистецька композиція за участі артиста обласного молодіжного театру Олексія Биша та капели бандуристів імені Остапа Вересая Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм під керівництвом заслуженої артистки України Раїси Борщ та заслуженого працівника культури України Миколи Борща. Під час заходу О.Биш декламував поезії в прозі Михайла Коцюбинського із циклу «З глибини», читав уривки про агаву в супроводі майстерного виконання мелодій капелою бандуристів.

Творчий тандем був напрочуд вдалий та викликав справжній шквал емоцій та оплесків у глядачів. Артистів проводжали зі сцени під голосне «Браво!»




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 205 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість