Головна » 2023 » Листопад » 2 » Знімальна група ВІАТЕЛ побувала у музеї Коцюбинського
Знімальна група ВІАТЕЛ побувала у музеї Коцюбинського
13:15

Першого листопада до Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського завітала знімальна група студії ВІАТЕЛ: Наталка Сопіт, Василь Вітер та Ганна Криворук, аби продемонструвати кінострічку про Михайла Коцюбинського «Бистроплинний сон», що належить до циклу фільмів «Гра долі».

Студію ВІАТЕЛ заснував відомий український кінорежисер Василь Вітер 1994 року. За час свого існування колектив створив понад 100 фільмів. 2005 року студія ВІАТЕЛ почала знімати серіал документальних культурологічних фільмів «Гра долі».

2009 року студія ВІАТЕЛ відзняла три частини фільму «Бистроплинний сон» про Михайла Коцюбинського. Кінострічка розповідає про кохання у житті класика української літератури. Зйомки фільму відбувалися у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського, Чернігівському обласному історичному музеї імені В.В.Тарновського та в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній».

Документальна історія з циклу «Гра долі» - це завжди загадкова та інтригуюча історія з приватного життя відомої людини, що через кохання розповідає про біографію відомої людини. Фільм «Бистроплинний сон» - не виняток. З великим захопленням його переглянули гості, що сьогодні завітали до музею-заповідника, уважно спостерігаючи за історією знайомства Михайла Коцюбинського з його майбутньою дружиною Вірою Устимівною та музою, що, можливо, деякий час була натхненням для творчості, - Олександрою Аплаксіною.

Цікавим та надзвичайно жвавим видалося обговорення побаченого. Гості змогли поставити запитання колективу творчої групи ВІАТЕЛ, почути їхні відповіді, поділитися своїми враженнями від побаченого.

Разом зі знімальною групою цього дня до музею завітала психолог Тетяна Марініна із ГО «Всеукраїнська асоціація психологів травмафокусованої практики» та провела цікавий психологічний тренінг для усіх охочих, де поділилася важливими для сьогодення методиками, які можуть допомогти пережити стрес. Здавалося б, прості, але такі дієві вправи, як «Годинничок», «М’яч», «Метелик» допоможуть нормалізувати роботу правої та лівої півкуль головного мозку та подолати наслідки стресу.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 166 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість