Головна » 2024 » Вересень » 27 » Життєлюб і добротворець Петро Зуб
Життєлюб і добротворець Петро Зуб
08:14

Почуттям доброти й любові була сповнена різнобічна творчість літератора і композитора Петра Григоровича Зуба. Глибоко й органічно відбились у ній мистецька простота, невимушеність і щиросердечність.

Уродженець Полтавщини Петро Зуб, здобувши вищу освіту в Київській консерваторії, 1961 року переїхав до Чернігова. Тут він працював у педагогічному університеті на посадах старшого викладача, доцента кафедри музики і співів. Митець видав 30 збірок поезії та прози, створив понад сотню пісень. У нарисах краєзнавчого змісту П.Г.Зуб розповідав про відомих діячів культури, пов’язаних з Чернігівщиною: М.В.Лисенка, дослідницю народної вишивки В.В.Зайченко, викладачку Чернігівського музичного училища ім. Л.М.Ревуцького А.О.Стригу та ін.

Відмінник народної освіти, заслужений працівник культури, член Національної спілки письменників Петро Зуб – автор дитячих книжок «Зоряний баштан», «Золотинка», «Жайворонки», «Жур-журавлик», збірок пісень «Голубе Полісся», «Пісня дзвоника», «Ласкавиця».

Популярними серед читачів різного віку стали поетичні і прозові книги П.Зуба «Царина душі моєї», «Свіча», «Грім», «Бас», «Добридень», «Дан і Леля».

Сотні концертів, творчих вечорів, авторських зустрічей подарував Петро Григорович Зуб разом із професійними і самодіяльними артистами, літераторами слухачам у різних містах і селах України.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 44 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість