Головна » 2015 » Листопад » 2 » Запрошуємо на презентацію монографії О. Ковальчука «Візуальне у творчості М. Коцюбинського»
Запрошуємо на презентацію монографії О. Ковальчука «Візуальне у творчості М. Коцюбинського»
11:10

4 листопада у літературно-меморіальному музеї-заповіднику М. Коцюбинського відбудеться презентація монографії Олександра Ковальчука «Візуальне у творчості М. Коцюбинського».

Олександр Герасимович – доктор філологічних наук, професор кафедри української літератури Ніжинського державного університету ім. М. Гоголя. В університеті працює з 1972 року (кафедра української мови). З 1979 і до цього часу працює на кафедрі української літератури, яку очолював з 1980 по 2012 рік. Викладає курс української літератури ХХ ст. Серед основних напрямків наукової роботи: українська проза ХХ ст., творчість М. Гоголя, В. Винниченка, М. Коцюбинського.

Пан Олександр є автором понад 150 наукових статей та низки монографій, три з яких свого часу входили до рейтингу «Книга року»: «Краса і сила у практиках повсякдення (творчість В. Винниченка 1902-1920 рр.)» (2008 р.), «Гоголь: буття і страх» (2009 р.), «Роман В. Винниченка «Записки Кирпатого Мефістофеля» («вища людина» у структурі буття)» (2011 р.).

Нині Олександр Герасимович презентує широкому загалу своє прочитання творчості М. Коцюбинського. Монографія «Візуальне у творчості М. Коюбинського» - це спроба окреслення сфери візуального у координатах літературного тексту.

Запрошуємо усіх прихильників творчості М. Коцюбинського і тих, кому цікаві нові дослідження його творчості, відвідати презентацію.

Початок заходу о 13.00.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 1279 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість