Головна » 2014 » Серпень » 22 » Виставка бібліотечних матеріалів: «Україно! Ти для мене - диво!» до Дня Незалежності
Виставка бібліотечних матеріалів: «Україно! Ти для мене - диво!» до Дня Незалежності
15:48
День Незалежності України. Для когось ці слова нічого не значать, для когось це просто додатковий вихідний, але для більшості українців День народження країни - найбільше свято.
Вулиці, прикрашені національною символікою, юрми людей у вишиванках, виставки, конкурси, концертні програми вже давно стали звичним явищем в Україні. Зважаючи на сьогоднішню ситуацію в державі, напевне, цього року дуже урочистих святкувань не буде. Але напередодні свята заклади культури проводять низку заходів, присвячених Дню Незалежності: відкривають виставки, проводять презентації, творчі зустрічі, збирають круглі столи.

У Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського до свята експонується виставка бібліотечних матеріалів: «Україно! Ти для мене - диво!»

Виставку умовно можна поділити на два розділи: праці визначних українських дослідників про історію України, зокрема твори М.Грушевського, Д.Яворницького, М.Аркаса, І.Крип’якевича, О.Субтельного, а також художні твори на історичну тематику. Привернуть до себе увагу романи Ю.Мушкетика, Б, Лепкого, П.Загребельного, А.Кащенка та інших.

Цікавою є книга мандрівника Павла Халебського «Україна - країна козаків», переклад якої з’явився кілька років тому у видавництві «Ярославів вал». У ній ідеться про високу культуру і духовність козацької України.

Багато поетів присвятили свої вірші Батьківщині. І хоч деякі з них написані багато десятиліть тому, у сьогоднішній ситуації вони видаються надзвичайно актуальними і сучасними.

ПІСНЯ

Живи, Україно, живи для краси,
Для сили, для правди, для волі!..
Шуми, Україно, як рідні ліси,
Як вітер в широкому полі.

До суду тебе не скують ланцюги,
І руки не скрутять ворожі:
Стоять твої вірні сини навкруги
З шаблями в руках на сторожі.

Стоять, присягають тобі на шаблях
І жити, і вмерти з тобою,
І прапори рідні в кривавих боях
Ніколи не вкрити ганьбою!
Олександр Олесь

Маємо щиру надію, що всі негаразди нашої країни незабаром скінчаться, і у мирному небі над нашими містами вибухатимуть тільки святкові феєрверки.

З Днем Незалежності!






QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1406 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 4.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість