Головна » 2016 » Жовтень » 12 » Вишиване диво від Валентини Боровик: у музеї-заповіднику М.Коцюбинського відкрилася персональна виставка мистецьких робіт майстрині
Вишиване диво від Валентини Боровик: у музеї-заповіднику М.Коцюбинського відкрилася персональна виставка мистецьких робіт майстрині
14:53

«З любов’ю до життя» - саме так видатна чернігівська майстриня Валентина Боровик назвала персональну виставку своїх вишитих картин, відкриття якої відбулося 11 жовтня у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського.

Цього разу виставкова зала музею наповнилася по-справжньому сонячними, теплими роботами, які одночасно з надзвичайною грою барв випромінюють ще і неймовірну енергетику людської щирості і доброти, закладену в них дбайливими руками мисткині.

На розсуд відвідувачів пані Валентина представила чималу колекцію власних витворів, котрі вона створює не на замовлення чи з готових схем, а надихнувшись сюжетами з життя чи класичного мистецтва. «Сподобалась якась картина чи світлина – і одразу виникає бажання відтворити її на полотні», - ділиться майстриня секретами своєї мистецької праці. Нині у її доробку неймовірні пейзажі, у яких Валентина Вікторівна тонко передає не лише зовнішню красу природи, але й вкладає у них свої почуття замилування, свої власні погляди і переживання довколишньої дійсності. Особливу категорію робіт складають портрети, серед яких є і перенесені на полотно вмілою рукою майстрині фотографії близьких, зображення відомих людей, зокрема, Т.Шевченка і М.Коцюбинського, та, звичайно ж, ікони. Свого творчого натхнення і наснаги майстриня набирається також у відомих майстрів живопису, чиї шедеври є неодмінним джерелом сюжетів для вишитих картин Валентини Боровик.

Під час урочистого відкриття виставки гості зали мали змогу не лише помилуватися творчістю Валентини Вікторівни, а й особисто поспілкуватися з самою майстринею. А пані Валентина, у свою чергу, почула неймовірну кількість теплих слів, добрих відгуків і щирих привітань від рідних, друзів, колег, працівників музею, котрі разом із майстринею цього холодного осіннього дня поринули у дивовижний світ її мистецтва.

Охочих познайомитися з творчими роботами Валентини Боровик протягом місяця запрошуємо відвідати персональну виставку майстрині у музеї-заповіднику М.Коцюбинського.

Довідки за тел.: (04622) 4-10-03, 4-43-26.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.

Більше фотографій з виставки дивіться тут.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1185 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість