Головна » 2019 » Квітень » 19 » «Він більше працював, ніж жив. Борис Грінченко»: 18 квітня в музеї М.Коцюбинського відбулася ХХІІІ зустріч мистецького проекту
«Він більше працював, ніж жив. Борис Грінченко»: 18 квітня в музеї М.Коцюбинського відбулася ХХІІІ зустріч мистецького проекту
09:45

18 квітня поціновувачі мистецького проекту «Михайло Коцюбинський. У колі друзів», що присвячений творчим неординарним особистостям, які творили українську культуру на зламі ХІХ-ХХ століть, мали змогу знову зібратися в музеї-заповіднику. ХХІІІ зустріч була присвячена Борису Грінченку. Вона була по-домашньому затишною і теплою, як і кожна зустріч проекту. Всі гості сиділи за круглими столиками з вишуканими скатертинами і пили духмяний чай та слухали цікаву розповідь ведучої проекту Наталії Коцюбинської.

Почалася нова зустріч із відеозапису вірша Бориса Грінченка «Моє щастя». А далі – слухачі змогли дізнатися історію життя відомого українського письменника, педагога, лексикографа,  літературознавця, етнографа, історика, публіциста, громадсько-культурного діяча Бориса Грінченка. Увесь свій час він присвячував праці, результатом якої є низка фундаментальних, етнографічних, мовознавчих, літературознавчих, педагогічних набутків, історичні нариси, підручники з української мови та літератури. Борис Грінченко – укладач чотиритомного тлумачного «Словника української мови». А ще він був організатором та керівником «Просвіти», активним членом Братства Тарасівців. Незмінною його помічницею у всіх справах була дружина Марія Грінченко.

Як вдавалося Борисові Грінченку поєднувати роботу та сім’ю? Звідки черпав натхнення для праці? Як і чому він оселився у Чернігові? Як склалася доля його дружини Марії Грінченко після смерті чоловіка? Про це та багато іншого гості змогли дізнатися під час заходу. Також усі переглянули чимало уривків із різних фільмів («Ловець снів», «Інший Грінченко», «Христина Алчевська»).

Наприкінці заходу було проанонсовано наступну зустріч. Вона відбудеться 23 травня і буде присвячена Івану Франку. Приходьте, буде цікаво!

Більше фото із заходу можна побачити тут.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 853 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість