Головна » 2017 » Травень » 19 » Відзначення Міжнародного дня музеїв у музеї-заповіднику М.Коцюбинського
Відзначення Міжнародного дня музеїв у музеї-заповіднику М.Коцюбинського
11:04

Вже багато років 18 травня музеї усього світу відзначають своє свято – День музеїв. Не став винятком і Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник Михайла Коцюбинського. Програма заходів цього дня була надзвичайно насиченою та цікавою. 18 травня, як ніколи, на подвір’ї та всередині музею було гамірно й весело. А погода радувала теплим сонечком і ясним небом.

Спочатку гоcті, що потрапили до музею-заповідника, змогли насолодитися запропонованим вернісажем просто неба, на якому були представлені роботи студії технічної творчості «Акварель» ЧОЦНТТУМ.

Потім відбулася презентація інтерактивної екскурсії для дітей «Квітка як посмішка сонця на садибі Коцюбинського». Новий вид екскурсії, що розроблена спеціально для дітей молодшого шкільного віку та старших груп дитячих садків, провела Марія Москаленко, завідуюча відділом музею-заповідника М.М.Коцюбинського. Це екскурсія по саду з розповіддю про традиції родини Коцюбинських, про квіти, що росли там за життя письменника і ростуть там тепер. Під час екскурсії діти залучалися до інтерактивних ігор, вікторин, українських народних ігор, розгадували загадки.

О 14:00 гості змогли долучитися до визначної події – реєстрування національного рекорду в нашому музеї. День музеїв у нинішньому році стане особливим для музею-заповідника, адже саме цього дня «Дерево життя», що пронизує всі три поверхи літературної експозиції, було занесено до Національної книги рекордів України. Пишаємося!

Далі у виставковій залі відбулося відкриття виставки з фондової колекції «Доба Коцюбинського в живописі українських художників». Відтепер протягом місяця всі чернігівці та гості міста зможуть побачити полотна, які ілюструють моменти біографії письменника-імпресіоніста, особливості історичної доби, в якій він жив, а також роботи лауреатів премії М.Коцюбинського.

До «Майстерні гарного настрою» змогли завітати всі, хто хотів власноруч щось зробити своїми руками. Музейні умільці пропонували майстер-класи з виготовлення м’яких іграшок, яскравих закладок для книг з відомими мультиплікаційними героями, подушечок для голок у формі вишуканих капелюшків та багато чого іншого.

Також гості музею насолодилися поетично-музичною годиною, під час якої виступали кращі читці з чернігівських шкіл та дитячо-юнацького театру естради «Феєрія». Ну, а надвечір, глядачі подивилися цікаву вечірню виставу від театру реабілітації «Дивосад» під назвою «Про Федота-стрельца, удалого молодца». На завершення святкового дня звучала жива музика у виконанні Дмитра Нечая та Анастасії Коваленко.

Таким видалося свято в музеї-заповіднику М.Коцюбинського – веселим, радісним та незабутнім, наповненим дитячими усмішками та захопленими поглядами дорослих.

Більше фото із заходів можна побачити на нашій сторінці у Фейсбук: інтерактивна екскурсія, відкриття виставки живопису, реєстрація рекорду, виступ театру естради «Феєрія» та кращих читців міста, вистава «Дивосаду».




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1105 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість