Головна » 2011 » Листопад » 30 » Відкрилась виставка літератури до 860-ї річниці від дня народження князя Ігоря Новгород-Сіверського та Чернігівського
Відкрилась виставка літератури до 860-ї річниці від дня народження князя Ігоря Новгород-Сіверського та Чернігівського
21:43
У Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відкрилася виставка літератури «І знову оживають герої «Слова о полку Ігоревім», присвячена 860-й річниці від дня народження князя Ігоря Новгород-Сіверського та Чернігівського.
Ігор Святославич (1151 — 1202) — Новгород-Сіверський (з 1178 р.) та князь Чернігівський (1198 р.). Син Чернігівського князя Святослава Ольговича, з роду Ольговичів (онук Олега I Святославича).
Ігор Святославич в 1169 році взяв участь у поході Андрія I Боголюбського на Київ. У 1174 р. розбив орди половецьких ханів Кончака та Коб'яка під Переяславом. Після смерті брата Олега княжив у Новгороді-Сіверському. Брав участь у міжусобній боротьбі за великокнязівський престол. У 1183 р. здійснив вдалий похід проти половців.
У 1185 р. організував спільно з братом Всеволодом, путивльським князем Володимиром і князем рильським Святославом Ольговичем новий похід проти половців. Княжі дружини зазнали поразки від орди половецьких ханів Гзи і Кончака, а сам Ігор Святославич потрапив у полон, з якого потім зумів утекти. Похід Ігоря Святославича на половців послужив сюжетною основою «Слова о полку Ігоревім».

Виставка експонуватиметься до кінця ц.р.







QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1588 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість