Головна » 2013 » Листопад » 20 » Відбувся літературно-мистецький вечір «Патріарх української літератури» до 175-річчя від дня народження Івана Нечуя-Левицького (1838-1918)
Відбувся літературно-мистецький вечір «Патріарх української літератури» до 175-річчя від дня народження Івана Нечуя-Левицького (1838-1918)
18:00
20 листопада у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбувся літературно-мистецький вечір «Патріарх української літератури», присвячений 175-річчю від дня народження видатного українського письменника Івана Нечуя-Левицького (1838-1918), підготовлений науковими співробітниками нашого музею та студентами філологічного факультету Чернігівського національного педагогічного університету ім.Т.Г.Шевченка.
Заступник директора музею Наталія Коцюбинська та вчений секретар Ольга Єрмоленко розповіли присутнім про життєвий та творчий шлях письменника, зробили всебічний аналіз кращих творів Івана Семеновича Нечуя-Левицького, зачитали уривки з його листів до сучасників, та з творів письменника. Справжньою окрасою заходу стала вистава за мотивами повісті «Кайдашева сім’я», яку організували й здійснили студенти-філологи.

Також до ювілейного заходу підготовлено виставку літератури з фондів нашого музею та з бібліотеки. На цій виставці представлено прижиттєві видання І.С.Нечуя-Левицького, а також література про нього.
Підготувала Н.Коцюбинська



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1240 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/5 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість