Головна » 2013 » Січень » 27 » Відбувся літературно-мистецький вечір пам’яті «Крути – смолоскип у майбутнє!» до 95-ї річниці подвигу юних Героїв Крут
Відбувся літературно-мистецький вечір пам’яті «Крути – смолоскип у майбутнє!» до 95-ї річниці подвигу юних Героїв Крут
17:06
У Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбувся літературно-мистецький вечір пам’яті «Крути – смолоскип у майбутнє!» до 95-ї річниці подвигу юних Героїв Крут.

29 січня 1918 р. неподалік від станції Крути юні захисники України прийняли нерівний бій з переважаючими військами більшовиків. Незважаючи на те, що сили були нерівні, бій тривав понад 7 годин. Більшість хлопців загинули, але продемонстрували героїзм та незламність духу у боротьбі за Незалежність України. Захід освятив священик Катерининської церкви о. Євген.
Відомий історик, науковий співробітник Інституту Національної пам’яті Сергій БУТКО проаналізував політичні обставини того часу, хід бою та наслідки героїчного вчинку юнаків.

У виконанні бардів Петра САЛЬНИКА (одного з організаторів заходу), Юрія ПОЛОВЕЦЬКОГО та Наталії ПОТАПЧУК прозвучали пісні, що присвячені цій героїчній тематиці, а також відомий вірш Павла ТИЧИНИ «Пам’яті тридцяти» («На Аскольдовій могилі…» Свої вірші прочитав поет Станіслав ЖУРАВЕЛЬ.
Було розгорнуто виставку літератури, присвячену героїзму Крутян.



Підготував: Ігор Коцюбинський



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1558 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість