Головна » 2010 » Квітень » 30 » Відбулася презентація книжки Ганни АРСЕНИЧ-БАРАН «Солодкі слова»
Відбулася презентація книжки Ганни АРСЕНИЧ-БАРАН «Солодкі слова»
00:37
У Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулася презентація книжки Ганни АРСЕНИЧ-БАРАН «Солодкі слова».
Народилася Ганна Василівна у Нижньому Березові, що в Галичині. Усе її життя в Чернігові з 1998 р. нерозривно пов’язане з літературою. «Солодкі слова» - це вже десята книжка письменниці, другий її роман після «Тиха вулиця вечірнього міста» (2005), який свого часу був удостоєний обласної літературної премії ім. М.Коцюбинського.

Переповнена зала музею оплесками зустріла авторку твору, який вже став одним з найчитабельніших у місті.

Ведучий вечору, голова обласного осередку Спілки письменників Станіслав РЕПЯ’Х зауважив, що Ганна Арсенич-Баран – не галасливий патріот, вона доводить свою відданість Україні не галасом, а тяжкою повсякденною працею.

Великий внесок цього твору (а це – понад 40 оповідань та новел) в доробок сучасної літератури відзначили заступник начальника Головного управління культури, туризму та охорони культурної спадщини ОДА Леонід СМОЛЯК, директор музею Ігор КОЦЮБИНСЬКИЙ, заступник начальника управління у справах преси та інформації ОДА Дмитро НИКОНЕНКО, колеги Ганни Василівни – педагоги Тетяна МАТЮШКІНА, Світлана МОЛОЧКО та Ольга ГРЕБНИЦЬКА, професор ЧДПУ Світлана ЖИЛА. Письменник Олексій БРИК відзначив значущість новел авторки, побажав їй нових творчих звершень. Тепло зустріли виступ сина письменниці чотирнадцятирічного Іванка, який також пише вірші та оповідання вже з п’яти років. Він розкрив «творчу лаборатоію» матері, її плани та сподівання.

Насамкінець прозвучали пісні у виконанні барда Анатолія ПОКРИШНЯ.

Тріо у складі авторки, Т.МАТЮШКІНОЇ та С.МОЛОЧКО виконали пісні на слова Г.Арсенич-Баран.

І.Коцюбинський



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 2023 | Додав: Майшев | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість