Головна » 2018 » Вересень » 17 » В музеї-заповіднику відзначили день народження Михайла Коцюбинського
В музеї-заповіднику відзначили день народження Михайла Коцюбинського
16:23

17 вересня минає 154 роки від дня народження Михайла Коцюбинського. І саме сьогодні в його садибі у Чернігові відзначили це свято. На урочистості завітало чимало людей, аби віддати шану класику української літератури, Великому Сонцепоклоннику – Михайлові Коцюбинському.

Розпочалося святкування із покладання квітів до могили письменника на Болдиній горі та урочистого мітингу. Щоб сказати кілька теплих слів про Михайла Коцюбинського, на мітинг завітали представники влади і громадськості, поети і прозаїки, школярі та просто поціновувачі творчості письменника.

На початку заходу юнаки у національних костюмах (із хореографічної групи народного хору філармонійного центру фестивалів та концертних програм) урочисто встановили кошики з квітами біля могил Михайла та Віри Коцюбинських. Всі гості також поклали квіти до могили письменника.

Ведучий урочистостей, актор моло­діжного театру, лауреат обласної премії ім. М.Коцюбинського, заслужений артист України Володимир Банюк запросив до слова заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації Наталію Романову. Також із привітальним словом до присутніх звернувся директор музею-заповідника Михайла Коцюбинського Ігор Коцюбинський та цьогорічний лауреат премії імені М.М.Коцюбинського Володимир Кузьменко. Наприкінці заходу Чернігівський академічний народний хор обласного філармо­нійного центру Фестивалів та концертних програм порадував усіх своєю піснею.

Друга частина урочистостей зібрала гостей на території садиби Коцюбинського. Саме тут вручали нагороди лауреатам премії імені Коцюбинського у п’яти номінаціях:

- «Поезія» – Євген Постульга,

- «Проза» - Ростислав Мусієнко,

- «Народознавство» - Володимир Кузьменко,

- «Декоративне та образотворче мистецтво» - Надія Мартиненко,

- «Театрально-музичне мистецтво» - Олексій Биш.

На вручення премії завітали і почесні гості - заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Наталія Романова та директор Департаменту культури та туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА Олександр Левочко. Після нагородження лауреатів Олексій Биш разом із іншими акторами молодіжного театру продемонстрував уривок із вистави «Гамлет-машина» Г.Мюллера, за яку і отримав премію.

Цьогоріч свято вдалося на славу! Йому сприяла навіть погода – на дворі цілий день світило ясне сонечко і осявало природу, яку так любив Михайло Коцюбинський.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 882 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість