Головна » 2018 » Вересень » 21 » В музеї відбулася XVI зустріч проекту «Михайло Коцюбинський. У колі друзів», присвячена 155 річниці від дня народження Віри Коцюбинської
В музеї відбулася XVI зустріч проекту «Михайло Коцюбинський. У колі друзів», присвячена 155 річниці від дня народження Віри Коцюбинської
10:01

20 вересня до музею-заповідника завітали гості мистецького проекту «Михайло Коцюбинський. У колі друзів» на чергову зустріч, що була присвячена коханій дружині, помічниці, доброму пораднику Михайла Коцюбинського – Вірі Устимівні Коцюбинській (Дейші).

Цього разу поціновувачі творчості українського класика зібралися в найбільшій кімнаті його будинку – у вітальні. І це неспроста. Цей дім усе пам’ятає, все береже. Його стіни пам’ятають  господарів – елегантного, вишуканого Михайла Михайловича і красиву, впевнену у собі, вольову Віру Устимівну. Вони залишили тут свої серця, свій дух, тому що саме будинок був надійним прихистком у буремному житейському морі, саме він зберіг їхню родину.

Як познайомилися Віра та Михайло? Коли одружилися? Як жилося їхній родині після весілля та чому вирішили оселитися в Чернігові? Яким було їхнє життя у цьому місті? На ці та багато інших питань змогли дізнатися відповідь гості проекту під час зустрічі. Чимало прослухали цитат із листів Михайла Коцюбинського до своєї дружини. Їхнє кохання було безмежним, вони підтримували одне одно та допомагали у всьому. А як інакше, якщо вони стали одним цілим: «Я так звик до тебе, ні, це слабий вираз, краще – так поріднився з тобою, що ти мені потрібна як повітря, як вода», - саме так колись писав Михайло Коцюбинський до своєї Вірунечки.

Розповідь ведучої проекту Наталії Коцюбинської супроводжували музичні номери. Цього вечора на роялі для гостей заграли піаністка, композитор Руслана Лісова та її донька Регіна Лісова.

Ця зустріч була затишною та душевною. Гості сиділи за вишуканими столиками з ажурними скатертинами та пили запашний чай. Наступного разу музей-заповідник чекатиме на гостей проекту вже у жовтні. Слідкуйте за нашими новинами в соцмережах та на сайті, щоб дізнатися точну дату події.

Більше фото із заходу можна побачити тут.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 834 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/4 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість