Головна » 2024 » Січень » 15 » В музеї Коцюбинського відбулася мистецька зустріч «Тіні забутих предків. Становлення генія»
В музеї Коцюбинського відбулася мистецька зустріч «Тіні забутих предків. Становлення генія»
12:14

Сергій Параджанов – це кіномитець, творчість якого посідає визначне місце в українській культурі. Без нього неможливо уявити українське поетичне кіно. І цьогоріч у січні виповнюється 100 років від дня народження видатного українського та вірменського кінорежисера і сценариста Сергія Параджанова. З нагоди цієї події в музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського увазі гостей пропонується новий мистецький проєкт «Сергій Параджанов: небезпечно вільна людина», в межах якого вчора, 14 січня, відбулася перша зустріч гостей під назвою «Тіні забутих предків. Становлення генія».

Поціновувачі атмосферних культурних заходів у музеї-заповіднику змогли долучилися до перегляду світового кіношедевру – художньої стрічки «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова, що була відзнята за одноіменною повістю Михайла Коцюбинського, та поділитися враженнями від побаченого, надихнутися новими творчими ідеями, поринути у незвичайний, здається, навіть трохи казковий, романтичний світ гуцула – споконвічного господаря українських Карпат, а може, лише їхнього тимчасового гостя?

Перед переглядом фільму розмовляли про історію створення кінострічки, біографію Сергія Параджанова, курйозні ситуації в його житті, а після – ділилися враженнями від побаченого. Радіємо, що гості активно долучалися до обговорення, розповідали про те, чим найбільше їх вразила кінострічка, які моменти з неї вони побачили по-новому. Приємному спілкуванню сприяла і атмосфера зустрічі: невеликі круглі столики, застелені ажурними скатертинами, ароматний трав’яний чай та солодке печиво налаштовували на позитивний лад та створювали по-справжньому домашній затишок у залі.

Мистецький проєкт «Сергій Параджанов: небезпечно вільна людина» організовано в межах Міжнародного фестивалю-конференції «Діалог із Вічністю», присвяченого 100-річчю від дня народження Сергія Параджанова. Організатори події: Громадська організація «Вірменське товариство культурних зв’язків АОКС-Україна», Громадська організація «Українське товариство охорони пам'яток історії та культури (УТОПІК)», Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник Михайла Коцюбинського.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 109 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість