Головна » 2015 » Вересень » 21 » «Українські акварелі» відлунали у музеї Михайла Коцюбинського
«Українські акварелі» відлунали у музеї Михайла Коцюбинського
19:16

21 вересня у літературно-меморіальному музеї-заповіднику М. Коцюбинського відбувся камерний концерт інструментальної музики у виконанні всесвітньовідомих музикантів скрипальки Лідії Футорської та диригента і баяніста Сергія Хоровця.

«Українські Акварелі» - саме так музиканти назвали свій акустичний проект, створений у 2012 році з метою популяризація української культури у світі. У межах проекту дует виконує класичні твори видатних українських композиторів.

Глядачі з неймовірним захватом зустріли музику М. Березовського і М. Колесси, зачудовувались ніжною рапсодією М. Лисенка. Проте найбільше враження справили на зал композиції Мирослава Скорика: пристрасний «Іспанський танок», тремтлива «Елегія», котру музиканти присвятили захисникам Батьківщини, яскравий «Триптих», написаний композитором до кінофільму С. Параджанова «Тіні забутих предків» за однойменною повістю М. Коцюбинського, і зворушлива «Мелодія», що вже не один рік терпким болем і вірою в краще відгукується у серцях українців.

Надзвичайну атмосферу концерту доповнили натхненні слова Заслуженого діяча мистецтв України, доктора філософії, мистецтвознавця Олега Васюти, який виступив у ролі ведучого концерту.

З щирим вітальним словом до гостей зали та музикантів звернулися директор музею Ігор Коцюбинський і Наталія Коцюбинська – заступник директора музею з наукової роботи. Вони висловили сподівання, що музиканти такого рівня ще не один раз відвідають садибу М. Коцюбинського та порадують чернігівську публіку своєю грою.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1277 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість