Головна » 2024 » Серпень » 24 » «Україна єдина»: виставка бібліотечних матеріалів до Дня Незалежності України
«Україна єдина»: виставка бібліотечних матеріалів до Дня Незалежності України
07:46

24 серпня 1991 року Верховна Рада України ухвалила історичний документ – «Акт проголошення незалежності України». А 1 грудня 1991 року народ України на референдумі підтвердив це рішення і обрав Першого Президента України. Ним став Леонід Кравчук. Україна вступила в новий етап історії. Відтоді минуло 33 роки. До цієї дати Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник Михайла Коцюбинського підготував виставку бібліотечних матеріалів «Україна єдина». На ній представлена довідкова та художня література, періодичні видання, що ілюструють процес становлення Незалежності нашої держави.

Серед представлених у вітрині книг чудово ілюстроване видання – Сокол А.В., Конечна О.М. «Моя країна – Україна». У цікавій та доступній навіть для дитини формі автори розповідають про основні етапи становленні України, її державний устрій, символіку, природні багатства. Окремий розділ присвячено і проголошенню Незалежності України. Більш детально про віхи Незалежності нашої держави розповідає «Мальована історія Незалежності України» братів Капранових.

Зануритись в історію нашої держави, що розпочалася ще багато століть тому, можна зі сторінок книги М.Слабошпицького «З голосу нашого Кліо». Дізнатися про історію України від найдавніших часів до ХХ століття пропонує книга Ореста Субтельного «Україна. Історія». Ще одне повне видання на історичну тему – «Історія України. Неупереджений погляд. Факти. Міфи. Коментарі». Укладачі – Петровський В.В., Радченко Л.О., Семененко В.І. «Мала історія України» подає короткі відомості про час від княжої доби до часу проголошення Незалежності.

Цікавим для розширення кругозору нам видалося літературно-художнє видання Степана Горлача «Хрестини незалежності». Автор книги – українець із Канади – втілив у життя, здавалось би, фантастичну ідею: незважаючи на свій поважний вік, він перетнув незалежну Україну із півночі на південь та із заходу на схід. По завершенню цієї подорожі, він написав дорожній щоденник.

Цінителі художнього слова можуть познайомитися із книгою Ольги Пилипчук «Буремні роки України». У ній авторка подає поезії, в яких бринить голос українського народу, що переживає чергові віхи історії.

Ці та багато інших книг експонуватимуться на виставці бібліотечних матеріалів «Україна єдина» протягом двох тижнів: від 23 серпня до 06 вересня в музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 33 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість