Головна » 2016 » Листопад » 24 » У музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбувся вечір-реквієм з ушанування пам’яті жертв Голодомору
У музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбувся вечір-реквієм з ушанування пам’яті жертв Голодомору
18:04

 24 листопада у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбувся вечір-реквієм до Дня пам’яті жертв голодоморів «Хто знав, хто вів смертям і втратам лік».

Завідуюча відділом музею Олена Сазонова разом зі старшокласниками міських шкіл спробували розібратися в суспільно-історичних та економічних передумовах голодоморів, що відбулися в Україні у 1922-1923 і 1946-1947 рр., та осягнути масштаби подій 1932-1933 років, коли «кістлявою рукою голоду», керованою радянським владним режимом, було занапащено мільйони невинних життів.

Музичні твори Є.Станковича і М.Скорика, кадри документального кінофільму «Великий злам» і фрагменти з фільму «Голод-33», створеного за мотивами повісті В.Барки «Жовтий князь», у поєднанні з історичними фактами та рядками з літературних творів дали змогу учасникам заходу глибше усвідомити глибокий трагізм і жахливі наслідки Голодомору як явища, котре лишило чи не найжахливіший слід в історії українського народу.

Крім того, до уваги гостей заходу була представлена виставка бібліотечних матеріалів, з котрих кожен міг більше дізнатися про історичні події 1932-33 років та їх значення у контексті історії нашої країни. Разом з поглядами істориків та науковців на висвітлення трагедії Голодомору старшокласники та гості заходу змогли ознайомитися і з художнім переосмисленням тих подій, поданим вітчизняними письменниками і поетами у своїх творах.

Наостанок автор і ведуча заходу Олена Сазонова нагадала про традиційну щорічну всеукраїнську акцію «Запали свічку», котрою українці вшановують пам’ять усіх жертв Голодомору, та закликала присутніх долучитися до неї вже цієї суботи, 26 листопада о 16.00. 




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1041 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість