Головна » 2016 » Лютий » 12 » У музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція до 125-річчя П.Тичини
У музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція до 125-річчя П.Тичини
15:48

«Павло Тичина у вимірах сучасності» - Всеукраїнська науково-практична конференція з такою назвою, організована Чернігівським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти спільно з літературно-меморіальним музеєм-заповідником М. Коцюбинського відбулася 11 лютого у затишній музейній залі.

До участі у конференції були залучені викладачі вищих навчальних закладів з різних куточків України, учителі загальноосвітніх шкіл, працівники галузі культури.

У ході конференції учасники актуалізували проблему неоднозначності постаті П. Тичини як літератора і громадського діяча. Зокрема, звернули увагу на багатогранність таланту митця, який знаходив своє втілення не лише у літературі, але і в музиці та живописі. І що найцікавіше, Павлові Григоровичу завжди неймовірним чином вдавалося поєднувати ці, на перший погляд нібито різноспрямовані здібності, у своїх творах, перетворюючи їх на унікальний феномен в історії української белетристики.

Заледве не окремою темою для розмови стала доля митця на тлі епохи, адже саме прийняття поетом ролі «співця партії», як за його життя, так і досі часом викликає гучні дискусії серед науковців. Разом з тим розглянули і здобутки П. Тичини як педагога, адже загальновідомий той факт, що митець тривалий час очолював Наркомат освіти УРСР.

Цікавим для присутніх на конференції педагогів стала проблема визначення методичного підходу до вивчення творів П.Тичини у шкільному курсі літератури, яка була актуалізована під час обговорення, та висвітлення основних тенденцій у сучасній освіті.

Приємною несподіванкою для учасників конференції став невеликий концерт від капели бандуристів ім. Остапа Вересая під керівництвом заслуженої артистки України Раїси Борщ та заслуженого працівника культури України Миколи Борща.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1234 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість