Головна » 2017 » Квітень » 8 » У музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулася третя зустріч у рамках проекту «Михайло Коцюбинський. У колі друзів»
У музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулася третя зустріч у рамках проекту «Михайло Коцюбинський. У колі друзів»
15:30

7 квітня, на Благовіщення, літературно-меморіальний музей-заповідник приймав гостей, які завітали на третю зустріч мистецького проекту «Михайло Коцюбинський. У колі друзів». Цього разу на заході мова йшла про знаного художника й письменника, доброго товариша Михайла Михайловича, який часто бував у нього в гостях, – Михайла Жука.

Зустріч мала камерний характер. Усі відвідувачі сиділи за вишуканими дерев’яними різьбленими столиками і насолоджувалися запашним чаєм, слухаючи розповідь ведучої проекту – Наталії Коцюбинської. Вона розповідала гостям про долю письменника, про всі перипетії, які траплялися на його життєвому шляху.

Відвідувачі мали можливість переглянути деякі роботи Михайла Жука. Серед них картини із зображенням квітів, портрети родичів, друзів, відомих українців. Також глядачі мали змогу побачити силуетні портрети художника та прослухати його вірш «Біле і чорне».

Від Наталії Михайлівни гості дізналися про те, чому доля закинула Михайла Жука до Одеси та до Москви, як йому жилося в Києві під час громадянської та світової війни, про його арешт на півроку, про сім’ю, про дружбу з Михайлом Коцюбинським. Яким Михайло Жук був у творчості? Чому він обрав стезю художника та письменника та чим це обернулося для нього? Як перетнулися долі Михайла Коцюбинського та Михайла Жука? Про це та багато іншого йшлося під час третьої зустрічі гостей мистецького проекту «Михайло Коцюбинський. У колі друзів».

За традицією, наприкінці заходу було зроблено анонс щодо наступної зустрічі. Вона буде присвячена ще одному другу Михайла Коцюбинського, відомому етнографу Володимиру Гнатюку та відбудеться 12 травня.

Довідки за тел.: (04622) 4-10-03, (097) 465 70 91; (063) 065 61 49.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.

Більше фото із заходу дивіться на нашій сторінці у Фейсбук.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1104 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість