Головна » 2017 » Травень » 25 » У музеї Михайла Коцюбинського триває виставка «Доба Коцюбинського в живописі українських художників»
У музеї Михайла Коцюбинського триває виставка «Доба Коцюбинського в живописі українських художників»
11:32

У Міжнародний день музеїв, 18 травня, у музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського відкрилася виставка живописних робіт із фондів музею, пов’язаних з письменником. Вона триватиме протягом місяця. Тож поки є нагода, поспішіть роздивитися те, що не можна побачити щодня!

На виставці представлені різноманітні за жанрами картини. Є тематичні, у яких простежуються різні віхи життя письменника, пейзажі із зображенням тих місць, де любив відпочивати Михайло Коцюбинський, і зовсім трохи – експонати портретного живопису. Авторами картин є художники різних поколінь. У першу чергу ті, які були особисто знайомі з М.Коцюбинським: Г.Коваленко (у музейній колекції понад 30 творів живопису), брати Бутники – Іван і Степан, І.Рашевський. Свого часу письменник як голова «Просвіти» влаштовував у Чернігові художні виставки за участю цих майстрів пензля.

Експонується низка робіт живописців-сучасників Михайла Михайловича, котрі не були особисто знайомі з ним і розквіт творчості яких припадає на 20-50-ті роки. Деякі з них переїхали до нашого міста вже після революції. Це В.Зінченко (у музеї зберігається 18 етюдів), А.Петусь, М.Ложечников, Л.Митькевич. Останні два не мали спеціальної художньої освіти, але присвятили своє життя мистецтву і залишили після себе низку цікавих робіт.

Окремо подані полотна художників, що не пов’язані з Чернігівщиною (1950-60-ті роки). Це В.Одайник, Ю.Баланівський, В.Забашта, П.Сахро – представники соціалістичного реалізму, на відміну від попередніх майстрів – представників традиційного живопису.

Ще одна група робіт – картини чернігівських живописців 50-70-хх років (народний художник УРСР К.Трохименко, художники О.Снопок, Д.Варакута). І, нарешті, картини лауреатів премії ім. М.Коцюбинського різних років: портретні роботи народних художників України А.Шкурка, В.Ємця, живопис І.Пенського, О.Потапенка, Ф.Кравчука.

Більше фото можна побачити на нашій сторінці у Фейсбук.

Вартість квитків:

дитячий – 3 грн;

студентський – 4 грн;

дорослий – 6 грн.

Довідки за телефонами: (04622) 4-10-03, 4-43-26.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 1315 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість