Головна » 2017 » Березень » 13 » У музеї М.Коцюбинського відкрилася виставка українського вишиття від майстрині з Донеччини Людмили Огнєвої
У музеї М.Коцюбинського відкрилася виставка українського вишиття від майстрині з Донеччини Людмили Огнєвої
15:51

Цими березневими днями виставкову залу Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М.Коцюбинського заповнила нова унікальна експозиція «Культурний простір Донеччини. Людмила Огнева: українське вишиття» – «Молюсь за тебе, Україно!».

Виставка робіт Людмили Огнєвої незвична тим, що це не просто колекція вишиваних робіт, створених майстринею власноруч. Це справжня енциклопедія української історії та культури від давніх часів до сьогодення. Тут представлені зразки рушників, кожен з яких має свою таємницю, приховану в орнаментах, і своє унікальне призначення. Проте основу експозиції складають, так звані, іменні вишивки – зразки вишитих узорів, котрі пов’язані з іменами князів Київської Русі, українського духовенства та гетьманів, видатних письменників і діячів культури, представників ОУН-УПА і шістдесятників. Окремий розділ виставки присвячений вишивкам політичних в’язнів на шевченківську тематику. Не оминула авторка увагою і сучасних подій в Україні, адже особливе місце в її доробку займають вишивки, присвячені героям Небесної сотні, волонтерським організаціям і воїнам-добровольцям, котрі є учасниками АТО. Окрім самого вишиття, авторка додає до кожної роботи детальну анотацію, аби кожен відвідувач міг зрозуміти глибинне значення та історію походження того чи іншого зразка.

Тема війни на сході України дуже болюча для пані Людмили, адже вона і сама була змушена полишити рідний дім, котрий залишився на окупованій території. Тому під час кожної своєї виставки вона намагається розповісти українцям про те, що є і український Донбас з його волонтерами і людьми, котрим небайдужа доля України.

З відкриттям виставки майстриню привітали директор музею Ігор Коцюбинський, чернігівські майстрині та громадські діячі. Яскравим завершенням зустрічі став виступ артистки Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, лауреата міжнародних конкурсів Тетяни Олійник.

Ознайомитися з виставкою українського вишиття Людмили Огнєвої можна до 10 квітня.

Вартість квитків:

  • дитячий – 3 грн;
  • студентський – 4 грн;
  • дорослий – 6 грн.

Довідки за телефонами: (04622) 4-10-03, 4-43-26.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1010 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість