Головна » 2024 » Лютий » 3 » У музеї М.Коцюбинського відбулася мистецька зустріч «Сергій Параджанов: від казки до сповіді»
У музеї М.Коцюбинського відбулася мистецька зустріч «Сергій Параджанов: від казки до сповіді»
17:17

Першої лютневої суботи у затишній залі музею М.Коцюбинського поціновувачі кінематографу зібралися на нову мистецьку зустріч «Сергій Параджанов: від казки до сповіді». За чашкою ароматного чаю гості заходу дізналися про останні роки життя митця. А ще переглянули кінострічку, що стала останньою повнометражною роботою талановитого режисера. 

Кіноказка «Ашик-Керіб», знята у співпраці з Д.Абашидзе 1988 р. на кіностудії «Грузія-фільм», - у своїй основі має класичний сюжет східного фольклору, у якому є все: любов і обман, подорожі і дива, гумор і сльози. І все це чудовий акторський колектив передає засобами пластики тіла, виразною мімікою і жестами, натомість діалоги переважно є закадровим доповненням до візуального ряду, стаючи допоміжними засобами розкриття сюжету. Кінострічка вирізняється і неповторним аудіовізуальним оформленням, завдяки якому глядач має змогу по-справжньому поринути у світ східних традицій і обрядів.

Після перегляду фільму не обійшлося без традиційного обговорення, коли кожен міг поділитися своїми враженнями від побаченого і думками, які викликали ті чи інші образи кінострічки.

Ця зустріч стала завершальним заходом мистецького проекту «Сергій Параджанов: небезпечно вільна людина», приуроченого до 100-річчя митця. Проте уже незабаром на відвідувачів музею М.Коцюбинського чекають нові проєкти і цікаві заходи.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 66 | Додав: Kotia | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість